Σέρχιο Αραούχο: Ο “γιος” όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων

Ο νομπελίστας Γάλλος συγγραφέας Αλμπέρ Καμύ έχει γράψει για το ποδόσφαιρο το εξής: Όλα όσα ξέρω για την ηθική και την αίσθηση καθήκοντος τα έχω μάθει από το ποδόσφαιρο...

Ο Σέρχιο Αραούχο το βράδυ της Δευτέρας 12 Δεκεμβρίου, στη γιορτή του ποδοσφαιριστή, έδωσε την καλύτερη απάντηση σε όσους σπεύδουν να κριτικάρουν το επίπεδο των ποδοσφαιριστών. Παραλαμβάνοντας από τους γονείς του άτυχου Άλκη Καμπανού, το βραβείο Fair play, για το γκολ που πέτυχε μέσα στο “Κλεάνθης Βικελίδης” και τον τρόπο που πανηγύρισε μετά απ’ αυτό, άκουσε τη μητέρα του δολοφονημένου νεαρού να μονολογεί: “Κοιτάζοντας τον Σέρχιο είδα ακόμη έναν γιο, τον γιό μου”. Τι καλύτερη βράβευση, τι μεγαλύτερος έπαινος ζωής, τι μεγαλείο ψυχής…

Ναι, λοιπόν, ο Αργεντινός επιθετικός της ΑΕΚ είναι “γιος” όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων και αξίζει όσο κανείς άλλος αυτόν τον τίτλο. Ο Λατινοαμερικάνος που εκτός από το να στέλνει τη μπάλα στο πλεκτό, είναι πάνω απ’ όλα άνθρωπος. Εχει ηθική, γνωρίζει την αίσθηση του καθήκοντος απέναντι στην κοινωνία και τις επόμενες γενιές, κι αν θέλετε είναι αυτός που ανοίγει τον δρόμο ώστε να μην ξαναγίνουμε μάρτυρες γεγονότων όπως αυτό με τον άτυχο Άλκη.

Ευχολόγιο θα σκεφτείτε και μπορεί να έχετε και δίκιο. Αναρωτηθείτε όμως πώς θα άλλαζε το σπίτι μας, η γειτονιά μας, η συνοικία μας, η κοινωνία μας και όλοι μας, αν άνθρωποι όπως ο Σέρχιο Αραούχο αποτελούσαν το πρότυπο όχι μόνο εντός, αλλά και εκτός των αγωνιστικών χώρων. Είτε το πιστεύετε είτε όχι ποδοσφαιριστές όπως ο Αργεντινός αποτελούν την πλειοψηφία στο ελληνικό ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι κι αν κάτι τους λείπει είναι να μεγαλώσουν τη φωνή τους και να… προσπεράσουν τις ιαχές όσων πωλούν «οπαδιλίκι», «προεδριλίκι», κι όλα τα συναφή.

Sergio, muchas gracias… Σ’ ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για το σημερινό, ΔΩΡΕΑΝ, μάθημα ζωής που μας παρέδωσες κι ακόμη περισσότερο που ζεις και αναπνέεις στη δική μας ποδοσφαιρική πραγματικότητα, βάζοντας το δικό σου λιθαράκι για ν’ αλλάξει κάτι προς το καλύτερο.