Ενας ήταν ο Ντιέγκο

Ο Μέσι μπορεί να το πάρει μόνος του, αλλά ο Μαραντόνα είναι κάτι το διαφορετικό.

Oλα περιστρέφονται γύρω από αυτόν. Για τους φίλους του ποδοσφαίρου δεν έχει σημασία αν θα κατακτήσει το τρόπαιο η Αργεντινή αλλά να θα το πάρει ο Μέσι.

Είναι από τις σπάνιες (δεν ξέρω αν υπήρξε άλλη) που ένας ποδοσφαιριστής «βγαίνει» πάνω από την ομάδα του στη συνείδηση εκατομμυρίων φίλαθλων. Να το πάρει ο Μέσι. Να βάλει το κερασάκι στην τούρτα μια ασύλληπτης καριέρας.

Ολοι τον  αναγνωρίζουν ως πρώτο αλλά ελάχιστοι είναι αυτοί που του… παραχωρούν θέση στο πλευρό του Ντιέγκο Μαραντόνα. Εκείνος αν και δεν έφτασε τις διακρίσεις σε συλλογικό επίπεδο που έχει ο Μέσι εξακολουθεί να στέκει μόνος στην κορυφή επειδή έκανε όσα έκανε στο Μουντιάλ πριν από τριάντα έξι χρόνια.

Όταν το πήρε μόνος του όπως συνηθίζουμε να λέμε. Απόψε φτάνει να το πάρει η Αργεντινή κι ας περπατάει στη σέντρα ο Μέσι. Κατακτώντας αυτό που του λείπει παίρνει αυτομάτως θέση δίπλα ίσως και πάνω από τον Ντιέγκο.

 

Ακόμα κι πιάσει σούπερ απόδοση εφόσον η Αργεντινή δεν το σηκώσει, ο Μαραντόνα θα κάθεται μόνος στον θρόνο του. Δεν κρίνω αν είναι δίκαιο ή όχι λέω απλά τι θα συμβεί. Κι ίσως είναι κάπως άδικο για όσα έχει πετύχει ο Μέσι, να φτάνει να κρίνεται και μάλιστα στα τριάντα πέντε του χρόνια από ένα αποτέλεσμα…