Τα κυβερνητικά… κουβαρνταλίκια των 0,74 ευρώ την ημέρα!

Σούπερ... επιδοτήσεις για... ιθαγενείς με ποσό που δεν φτάνει ούτε για καραμέλες.

Μια διαίρεση μας λύνει την απορία. Η επιδότηση της κυβέρνησης για να πηγαίνουμε στο σούπερ μάρκετ είναι Ο,74 ευρώ την ημέρα! Αυτή είναι κι ας την πανηγυρίζουν τα κανάλια. Να το γράψουμε πιο απλά: Αντί να γίνει προσπάθεια να πέσουν οι τιμές, η κυβέρνηση αποφασίζει να αφήσει άθικτη την ακρίβεια και να επιδοτήσει με ψίχουλα τον απροστάτευτο καταναλωτή. Πρώτα βέβαια τακτοποιήθηκαν οι ευνοημένοι του συστήματος: Τραπεζίτες, πάροχοι  ενέργειας, αφεντικά της Aegean, μεγαλοϊδιοκτήτες, ιδιωτικά νοσοκομεία, μεγαλογιατροί, εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, σούπερ μάρκετ, ξένα funds, μεγαλοκατασκευαστές. Στη συνέχεια έρχονται τα… κουβαρνταλίκια του 0,74 ευρώ!

 

Οι προεκλογικές παροχές, πέραν όλων των άλλων, θίγουν την αξιοπρέπεια και υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών. Πρόκειται για μια απόπειρα έμμεσης εξαγοράς της ψήφου. Το να ανακοινώνεις ότι το κράτος θα καλύπτει το 10% των λογαριασμών του σούπερ μάρκετ όπως έκανε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, και στην πραγματικότητα να δίνεις 25 ευρώ το μήνα, είναι εξαπάτηση. Προφανώς στα κυβερνητικά επιτελεία πιστεύουν ότι θα εξαγοράσουν τις ψήφους του κόσμου με 25 ευρώ;

 

Κουπόνια για το ρεύμα, κουπόνια για τα καύσιμα, κουπόνια για το φαΐ, σε λίγο θα μας δίνουμε και κουπόνια για να αναπνέουμε. Και επειδή τα κουπόνια σημαίνουν αρνητικά, τους δίνουν νέα ονόματα: Fuel Pass, Power Pass, Food Pass. Έτσι, οι αγγλικοί όροι που χρησιμοποιούνται από την κυβέρνηση στην ουσία αποκρύπτουν την μετατροπή του Ελληνα πολίτη σε απλό αποδέκτη ελεημοσύνης ενώ τα ΜΜΕ αναγάγουν την επιδοματική ξεφτίλα σε μέγιστη κοινωνική παροχή. Επιστημονικά πράματα! ΜΚΟ για ανθρώπινα δικαιώματα στην κορυφή της Ευρωπαϊκής Ενωσης γίνονται βαποράκια για μαύρο χρήμα.

 

Την ίδια ώρα ισχυροί παράγοντες από την Ευρωπαϊκή ηγεσία μαζί με τους παχυλούς μισθούς και τα προνόμια έχουν και άλλες πηγές χρήματος. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος παίρνει 5.000 ευρώ τον μήνα για την τιμητική θέση στην αμαρτωλή ΜΚΟ της κλίκας των Ιταλών “Fight impunity”. Τιμητική θέση με το αζημίωτο! Τώρα πού έσκασε το σκάνδαλο παραιτήθηκε. Ευαίσθητος κατόπιν εορτής… Στην ιεραρχία της ΕΕ υπάρχει πρόβλημα. Η “μεγάλη ιδέα” της Ευρωπαϊκής ενοποίησης γίνεται μπίζνα για επιτήδειους. Και το χειρότερο. Κουνάνε το δάκτυλο σε όσους δεν έχουν προνόμια και κατακεραυνώνουν τις λαϊκές διεκδικήσεις και διαμαρτυρίες.

 

Tώρα λοιπόν είναι η ευκαιρία. Να πάρουν απόφαση για δραστική μείωση των υπέρογκων απολαβών τους. Να δούμε για πότε τηλεπερσόνες, βετεράνοι ποδοσφαιριστές, ηθοποιοί και λοιποί επώνυμοι θα προσέρχονται στα κόμματα για να μπουν στα ευρωψηφοδέλτια. Να δούμε τότε αν οι κάθε είδους πολιτευτές των κομμάτων θα επιδιώκουν να πάνε στο Στρασβούργο και τις Βρυξέλλες. Ας απαγορευτεί εδώ και τώρα στους πρώην ευρωβουλευτές να γίνονται λομπίστες και να στελεχώνουν με αμοιβές που προκαλούν τις ΜΚΟ, όπως έγινε με τον κ. Αβραμόπουλο. Αντε, ντε…

Βασίλης Πίσσας