Ζητείται όμορφη διάθεση Χριστουγεννιάτικα!

Η άβυσσος ανάμεσα και Κυβέρνηση κι Αντιπολίτευση, υπό άκρως αντίξοες εθνικές συνθήκες, προδιαθέτει άσχημα κάθε άνθρωπο στηη Ελλάδα. Και δεν μπορεί η μία να εκφράζει το φως κι η άλλη το σκοτάδι. Μπορεί;

Με ξύπνησαν τα κάλαντα στην πόρτα μου. Όμορφο ξύπνημα! Και με καλή διάθεση σέρφαρα για τα πρωτοσέλιδα. Εάν έπεφτα σήμερα, από τον ουρανό και πίστευα στον Θεό, θα έκανα τον σταυρό μου και θα έλεγα: Θεέ μου, είναι για δέσιμο αυτοί στην Ελλάδα!
   Οι μισές εφημερίδες την παρουσιάζουν στο μαύρο σκοτάδι. Οι άλλοι μισοί στο φως. Για να μην τους αδικώ, δε λένε πως λάμπει από άκρο σε άκρο της. Λένε, πως δεν η Ελλάδα δεν είναι στο μαύρο σκοτάδι, όπως λένε οι άλλοι μισοί.
    Σημασία έχει, πως η καλή διάθεση πήγε αδιάβαστη. Βυθίσθηκα πάλι, σε περισυλλογή. Καθως ναι μεν, δεν πιστεύω στην οργισμένη αντιπολιτευτική διάθεση, Δεν πιστεύω επειδή, προτάσσει το κομματικό συμφέρον. Τα ισοπεδώνει όλα. Αρκεί η ισοπέδωση, να αγγίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Κι από την άλλη βέβαια, ο αντίλογος είναι, έστω στο περίπου “‘η Κυριάκος Μητσοτάκης ή χάος”!
    Απορρίπτονται, από εμένα τουλάχιστον, αμφότερα. Χωρίς πολλή κουθέντα. Ούτε στο μαύρο σκοτάδι ζούμε. Ούτε ευημερούμε. Απλά, την παλεύουμε. Και για να λέμε του Κυριάκου Μητσοτάκη κάποια δίκαια, η γκαντεμιά του δεν έχει όρια. Ουδέποτε είχε όρια η γκαντεμιά γενικά, των Μητσοτάκηδων αλλά αφορούσε τους άλλους. Δεν αφορούσε τους ίδιους. Ίσως ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοίταξε τον καθρέφτη του!
      Από όποια πλευρά κιαι να προσεγγίσω την κατάσταση στην Ελλάδα, στα τελειώματα του 2022, από ένα μεγάλο ποσοστό κατοίκων της είναι λιγο, πολύ ελεγχόμενο. Από ένα μικρό ανεξέλεγκτο. Υπάρχει κόσμος που πεινούσε και πεινάει. Αυτός ο κόσμος δεν το παλεύει. Υπάρχει κόσμος που δεν πεινούσε και δεν πεινάει.  Αυτός ο κόσμος το παλεύει.
   Στην πάλη του βάζει πλάτη, η Κυβέρνηση. Δε βάζει η αντιπολίτευση. Δεν μπορεί να είναι του πεταματού, όσα κάνει η Κυβέρνηση. Δε είναι και του πεταματού, όσο λέει η Αντιπολίτευση. Στο μεταξυ τους χάσμα βυθίζονται οι πολίτες της Ελλάδας. Δεν το αξίζουν.
    Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να  χαλά τις ζωές και στην Ελλάδα. Με την Τουρκία να απειλεί ωμά την Ελλάδα. Με την Αλβανία να μη σέβεται την Ελλάδα. Με την πανδημία να  πληγώνει και την Ελλάδα. Και με την Αντιπολίτευση να ακολουθει το “γαία πυρί μιχθήτω” στο διάβα της για να επανακάμψει ως Κυβέρνηση με ποια καλή διάθεση, να είσαι Χριστουγεννιάτικα.
   Ακόμη κι έτσι πάντως, Χρόνια Πολλά με υγεία
 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ