Ο «αφηρημένος» κ. Χειμάρας μας φτύνει κατάμουτρα!

Αχ, αυτή η αφηρημάδα! Θύμα της έπεσε ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας Θέμης Χειμάρας. Ξέχασε να διαβάσει τι λέει το Σύνταγμα. Λογικό είναι.

Αχ, αυτή η αφηρημάδα! Θύμα της έπεσε ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας Θέμης Χειμάρας. Ξέχασε να διαβάσει τι λέει το Σύνταγμα. Λογικό είναι. Το έχει πάθει και ο κ. Χρυσοχοΐδης που δεν είχε προλάβει να διαβάσει το μνημόνιο το οποίο ψήφισε! Τι μπορεί να ενδιαφέρει έναν βουλευτή τι λέει το Σύνταγμα που καλείται να υπηρετήσει για την περίπτωσή του. Ετσιλοιπόν όταν τον έπιασαν με τη γίδα στην πλάτη είπε ότι αγνοούσε τι αναφέρει ρητά το Σύνταγμα για το ασυμβίβαστο.

Ας το θυμηθούμε εμείς που δεν είμαστε βουλευτές. Στο άρθρο 57, έχει καθιερωθεί το «ασυμβίβαστο»: «Τα καθήκοντα του βουλευτή είναι ασυμβίβαστα με τα έργα ή την ιδιότητα του ιδιοκτήτη ή εταίρου ή μετόχου ή διοικητή ή διαχειριστή ή μέλους του διοικητικού συμβουλίου ή γενικού διευθυντή ή των αναπληρωτών τους επιχείρησης, η οποία αναλαμβάνει έργα ή μελέτες ή προμήθειες του Δημοσίου ή παροχή υπηρεσιών προς το Δημόσιο ή συνάπτει με το Δημόσιο συναφείς συμβάσεις αναπτυξιακού ή επενδυτικού χαρακτήρα». Να τι δεν είχε διαβάσει ο κ. Χειμάρας και έπαιρνε με τις εταιρείες του δουλειές από το Δημόσιο.

Οποιος είναι υπερβολικά καλοπροαίρετος μπορεί να πιστέψει ότι ο βουλευτής δεν ήξερε. Αφού λοιπόν δεν ήξερε και κανείς δεν φρόντισε να τον ενημερώσει, ναεπιστρέψει τώρα το πάνω από ένα εκατομμύριο που εισέπραξε. Μόνο τότε η παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα θα έχει νόημα. Όμως αυτός ο γίγας του επιχειρείν και της πολιτικής δεν παραιτήθηκε γιατί παρανόμησε. Όχι. Όπως αναφέρει στη σχετική δήλωσή του παραιτήθηκε για να μην φέρει εμπόδια στο έργο της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Παραιτήθηκε  δηλαδή «θυσιάστηκε» για το καλό της παράταξής του κι όχι διότι διέπραξε μια σκαστή παρανομία.

Ο κύριος αυτός όπως άλλωστε και ο κ. Πάτσης έχει την εντύπωση ότι μπορεί να μας φτύνει κατάμουτρα  κι εμείς να νομίζουμε ότι ψιχαλίζει. Ο κ. Χειμάρας που ψηφίστηκε από τους πολίτες της Φθιώτιδας για να νομοθετεί επικαλέστηκε άγνοια των νόμων και θεωρεί ότι παραιτούμενος έκλεισε το ζήτημα. Πρόκειται για βαθιάπεριφρόνηση των πολιτών. Για μια σκαστή παρανομία για την οποία είναι υπόλογος ο ίδιος και το κόμμα του στον βαθμό που δεν βγήκε καθαρά και ξάστερα να τον καταδικάσει και να πάρει αποστάσεις.

Ιδια περίπτωση με αυτή του βουλευτή Γρεβενών κ. Πάτση που κι αυτός αν και νομικός δεν ήξερε. Σαν πολλοί που δεν ήξεραν βρέθηκαν να κοσμούν τα έδρανα του κυβερνώντος κόμματος. Είναι αυτή που βλέπουν την ανάμιξή τους στη πολιτική ως προέκταση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας. Μαζί τους και όλοι αυτοί που μπαίνουν στην πολιτική και γίνονται πλουσιότεροι.

Ολοι αυτοί μας κουνούν το δάκτυλο και μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας όταν πιάνονται στα πράσα επικαλούμενοι αστείες δικαιολογίες. Μόνο που στην πολιτική η επίκληση της «άγνοιας» δεν είναι επιχείρημα. Όσοι την επικαλούνται περιφρονούν τους πολίτες, δείχνουν ότι τους θεωρούν κορόιδα.Ο πολίτης που διαπράττει μικρότερης σημασίας αδικήματα τιμωρείται. Και δεν μπορεί να επικαλεστεί άγνοια. Οι κύριοι Πάτσης και Χειμάρας μπορούν! Ισως γιατί εμείς με τις επιλογές μας, τους το επιτρέπουμε…