Βλέπουν όλοι στον ορίζοντα τους… Τίτλο!

ΑΕΚ κι Ολυμπιακός έχουν σήμερα τα καλύτερα ρόστερ. Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ έχουν σπάσει έδρες big-4. Κι ο τίτλος του καλύτερου Πρωταθλήματος, της Σουπερλίγκα ever, είναι ανοικτός για όλες 4 διεκδικήτριες!

     Ζω τη Σουπερλίγκα. Δεν έζησα την Α΄ Εθνική. Δε συγκρίνω λοιπόν, και τηρουμένων των αναλογιών λέγω, πως το εφετινό Πρωτάθλημα είναι μακράν το καλύτερο. Και λέγω επίσης, πως είναι επειδή οι  big-4 έφτιαξαν καλές ομάδες. Ο Παναθηναϊκός ταχύτερα από την ΑΕΚ. Κι η ΑΕΚ ταχύτερα από τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό.

   Έτσι τώρα που οι big-4 έχουν τις ομάδες τους σε φόρμα, ο τίτλος του Πρωταθλητή ίσως, να παίζεται ακόμη. Και να εκτέθηκαν, όσοι βιάσθηκαν, να στέψουν Πρωταθλητή, τον Παναθηναϊκό κόντρα στην λογική του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Να εκτέθηκαν κι όσοι παρέβλεψαν το μέταλλο του Πρωταθλητή Ολυμπιακού. Να εκτέθηκαν επίσης, κι όλοι που διέγραψαν τον ΠΑΟΚ από τη «μάχη του τίτλου» πριν καλά, καλά συμπληρωθεί ένας γύρος.

   Για την ΑΕΚ λέγω απλά, πως εξ αρχής ήταν δεδομένη η ισχύς της στην «Αγιά Σοφιά» καθώς και το βάθος του ρόστερ της. Μόνον οι «κίτρινοι» κι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μεγάλος βάθος. Οι «πράσινοι» έχουν μικρότερο κι ο «δικέφαλος» έχει ρηχό ρόστερ. Δηλαδή, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δε νιώθει την ίδια απελπισία με τον Ραζβάν Λουτσέσκου όταν στρέφει το βλέμμα του στον πάγκο του!

   Το ενδιαφέρον του εφετινού Πρωταθλήματος δεν προκαλείται μόνον από τις μάχες στα ψηλά επίπεδα του. Προκαλείται και από τις μάχες στα μεσαία όπως και στα χαμηλά. Ενδιαφέρον επειδή σε όλα τα επίπεδα τα αποτελέσματα είναι ανοικτά. Ενδιαφέρον επειδή έδρες των big-4 έσπασαν μόνον δυο στα ντέρμπι κορυφής. Η Τούμπα από τον Παναθηναϊκό κι το «Γ. Καραϊσκάκης» από τον ΠΑΟΚ. Ενδιαφέρον επειδή παίζεται καλή μπάλα επίσης, σε όλα τα επίπεδα.

   Αν με περίσσευε ένα ευρώ, για παραπάνω δεν το συζητώ, δε θα το έπαιζα στο ΣΤΟΙΧΗΜΑ για τον εφετινή Πρωταθλητή. Για μένα δε θα είναι έκπληξη όποια ομάδα από τις Big-4 φορέσει το στέμμα του.

     Δεν έχουν όμως, σήμερα όλες τις πιθανότητες ίδιες. Η διαφορά ευνοεί τον Παναθηναϊκό. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως έχει και σοβαρό αβαντάζ. Μία νίκη είναι και μία ήττα!

   Πιστεύω δε, ακράδαντα πως σήμερα, το ξεκαθαρίζω, τα καλύτερα ρόστερ είναι της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού. Με ό, τι σημαίνει αυτό. Και φυσικά, δε σημαίνει πως μόνο με το καλύτερο ρόστερ φορά το στέμμα το Πρωταθλητή.

 

ΜΙΛΤΟΣ ΘΕΟΧΑΡΙΔΗΣ