Απλά, σημειωτόν… Με τιμωρία της ΠΑΕ Ολυμπιακός!

Ποιος θα ευνοηθεί αν τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός;

Ελεγε ο λόγιος και θεολόγος Νικηφόρος Θεοτόκης, ένας από τους Διδασκάλους του Γένους: « Αἱ τιμωρίαι τοῦ Θεοῦ εἶναι τὰ ὄργανα καὶ τὰ μέσα καὶ οἱ τρόποι, διὰ τῶν ὁποίων ὁ Θεὸς τοὺς μὲν δικαίους στηρίζει εἰς τὴν ἀρετήν, τοὺς δὲ ἁμαρτωλοὺς καλεῖ εἰς μετάνοιαν».

Και διερωτάται κάθε υγιώς σκεπτόμενος φίλαθλος: Να τιμωρηθεί, κατά τον κανονισμό, η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Εις το πυρ το εξώτερον η ΠΑΕ Ολυμπιακός κι η κάθε ΠΑΕ στη θέση της. Προς τι; Για να μετανοήσουν ποιοί; Οι γνωστοί άγνωστοι με τα καπνογόνα ανά χείρας;  Ουτοπία!

Η τιμωρία για να δικαιωθεί η χρησιμότητα της επιβολής της, πρέπει να είναι σωφρονιστική. Αλλιώς δεν έχει σημασία. Και γι’ αυτό πρέπει να προβληματισθεί περί του θέματος ο νομοθέτης.

Εκατό ποινές να επιβληθούν στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και σε κάθε ΠΑΕ. Εκατό μία θα δράσουν οι αμετανόητοι της κερκίδας. Αυτοί οποίοι θα έδιναν και την τελευταία στάλα του αίματος τους για την ομάδα τους στα ίσια τους. Αυτοί στα στραβά τους της το πίνουν.

Κι η απορία παραμένει. Ποιός ελέγχει τους αποδεδειγμένα ανεξέλεγκτους  κατά την είσοδο τους; Η Ασφάλεια του Σταδίου; Η Αστυνομία; Το προλαμβάνειν ήταν ανέκαθεν ευκολότερα του θεραπεύειν. Και δε συζητάμε την περίπτωση των αθεράπευτων!

Τι θα αλλάξει με ποινή στον Ολυμπιακό

Τι θα γίνει λοιπόν, εάν τιμωρηθεί η ΠΑΕ Ολυμπιακός; Δε θα ανάψουν πάλι πυρσοί; Θα λείψουν τα καπνογόνα; Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι. Το υπογράφει η ίδια, η ζωή! Πρώτη φορά θα τιμωρηθεί; Δε θα είναι και τελευταία . Εδώ είμαστε.

Τιμωρήθηκε η ΠΑΕ Ολυμπιακός από τον ίδιο της, τον κόσμο της. Με τη συμπεριφορά μιας χούφτας του υπό την ανοχή των υπολοίπων. Την ώρα κατά την οποία οι «ερυθρόλευκοι»  είχαν το πλεονέκτημα με το γρήγορο γκολ στο ενεργητικό τους.  Την ίδια ώρα κατά την οποία όλοι στον αγωνιστικό χώρο γνώριζαν πως οι «πράσινοι» είχαν μειονέκτημα το γρήγορο γκολ στο παθητικό τους. Αυτήν την ώρα μια χούφτα αλλοπρόσαλλων διέκοψαν τη ροή του ντέρμπι.

Το έκαναν για πολλοστή φορά μάλιστα, στο «Γ. Καραϊσκάκης». Κι ενώ η ΠΑΕ Ολυμπιακός είχε την τελευταία πολλοστή φορά, τιμωρηθεί. Τέλμα.

Γιατί λοιπόν, να τιμωρηθεί πάλι η ΠΑΕ Ολυμπιακός; Τι θα αλλάξει; Ουδείς, ουδεμία, ουδέν! Βήμα μπροστά, δε γίνεται έτσι. Απλά, σημειωτόν, γίνεται με την τιμωρία της ΠΑΕ Ολυμπιακός και κάθε ΠΑΕ στην ίδια θέση..

Δεν είναι έξυπνο. Βλακώδες είναι. Να προσπαθούν οι αρμόδιοι του ποδοσφαίρου, με την ίδιο τρόπο για διαφορετικό αποτέλεσμα. Αενάως, θα πλανώνται πλάνην οικτράν!

 

ΠΕΤΡΟΣ ΜΙΧΑΣ