Αλέξη επιτέλους… Ξύπνησες!

Δεν υπάρχει γκάλοπ στο οποίο να μην πατώνουν οι προσδοκίες του ΣΥΡΙΖΑ από τις παρακολουθήσεις. Και βέβαια, είναι σοβαρότατο θέμα έλλειψης Δημοκρατίας στη χώρα μας. Δεν είναι όμως, κυρίαρχο θέμα στην κοινωνική της ζωή.

Καλώς ή κακώς δεν είναι Αλέξη Τσίπρα. Εμμένοντας εσύ σε αυτό έχασες πολύτιμο προεκλογικό χρόνο κόντρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όχι και στον Νίκο Ανδρουλάκη που κέρδισες. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έπεσε στον λάκκο τον οποίο άνοιξε με τις παρακολουθήσεις.

Ο ελληνικός λαός υποφέρει από την ακρίβεια. Αυτή τον καίει περισσότερο από τα άλλα καυτά θέματα της κοινωνικής ζωής. Ακολουθούν θέματα Εθνικά κι Ασφάλειας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να πετύχει «αυτογκόλ» προτάσσοντας τις παρακολουθήσεις. Προκάλεσε και τη συζήτηση στη Βουλή που κυριάρχησε η προβολή κι η ανάλυση του κυβερνητικού έργου κατά κανόνα. Με εξαίρεση τις κορώνες λαϊκισμού κι από τη μία κι από την άλλη πλευρά.

Οι παρακολουθήσεις οδήγησαν τον Αλέξη Τσίπρα σε αδιέξοδο. Αυτό τον τρόμαξε. Ξύπνησε επιτέλους. Κι ασχολείται πλέον, με την ακρίβεια η οποία σα σαράκι τρώει τα σωθικά της τσέπης των πολιτών!

Ο Αλέξης Τσίπρας βλάφθηκε με την επιμονή του κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις. Ωφελήθηκε πάντως, με την επιμονή του σε αυτές κατά του Νίκου Ανδρουλάκη. Το ΠΑΣΟΚ άνοιξε αυτό το θέμα. Δεν είχε την ισχύ, να το διαχειρισθεί. Το διαχειρίσθηκε έχοντας την ισχύ ο ΣΥΡΙΖΑ. Και στο κοινό τους πιστό ακροατήριο το ΠΑΣΟΚ έχασε πόντους εντυπώσεων τους οποίους κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι δικό μου συμπέρασμα. Των γκάλοπ συμπέρασμα είναι!

Με την ανεξήγητη επιμονή του Αλέξη Τσίπρα βρήκε χρόνο και χώρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, να κερδίσει η να μη χάσει πόντους στο γήπεδο της οικονομίας. Εξ αιτίας κυρίως, της ακρίβειας. Με το καλάθι της νοικοκυράς, με τις αυξήσεις σε συνταξιούχους, με τις συνεχείς επιδοτήσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο και με την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας.

Τα ποσοστά της ΝΔ συγκρατήθηκαν επειδή της δόθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ χρόνος και χώρος για κινήσεις συγκράτησης. Από την άλλη βέβαια, συγκρατήθηκαν και τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ από το «αυτογκόλ» του ΠΑΣΟΚ με την επίσης, ανεξήγητη επιμονή του Νίκου Ανδρουλάκη στις παρακολουθήσεις. Από πρωταγωνιστής επί σκηνής τους ο Κρητικός κατάληξε κομπάρσος!

Έβλαψε το ΠΑΣΟΚ με την επιμονή του σε ένα θέμα το οποίο δεν ήταν αφ’ ενός μεν, προτεραιότητα του λαού. Δεν ήταν κι αφ’ ετέρου του επιπέδου του ΠΑΣΟΚ για διαχείριση.

 

ΝΕΟΦΥΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ