Βυθισμένοι μέχρι τα μπούνια!

Οι ευθύνες για τους πλειστηριασμούς έπνιξαν τον Τσίπρα. Απειλούν με πνιγμό και τον Μητσοτάκη. Είναι ντροπή αλλά ποιος την έχασε, για να την βρουν αυτοί.

Ξεκινώ με μία εκ μέρους μου αδιαπραγμάτευτη τοποθέτηση. Εάν δεν υπήρχε τότε,  ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, δεν θα υπήρχε τώρα, ο Αλέξης Τσίπρας. Το μόνον το οποίο τους ενώνει πλέον, είναι η κοινή προέλευση, το ΚΚΕ. Και θεωρώ πως μόνον το πάλαι ποτέ στέλεχος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος την θυμάται!

Βυθισμένοι μέχρι τα μπούνια στις ευθύνες για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας ο Αλέξης Τσίπρας κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης λησμονούν πως μόνον Παναγιώτης Λαφαζάνης δικαιούται, για να ομιλεί ως καταμαχητής τους γι’ αυτούς. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται για τον σχετικό νόμο τους και με την σκληρή εφαρμογή του.   Ο πρόεδρος της ΝΔ ευθύνεται για την ανοχή του και το κρυφτούλι πίσω από τις πλάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Λαφαζάνης και Κωνσταντοπούλου έδιναν μάχες στα Ειρηνοδικεία, για να σωθούν πρώτες κατοικίες του κοσμάκη.  Την ώρα που οι επικεφαλής ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ απέφευγαν τις μάχες. Μέχρι που οι πλειστηριασμοί γίνονται πλέον, ηλεκτρονικά. Επί ΣΥΡΙΖΑ και αυτό. Έτσι στα κρυφά χάνονται πρώτες κατοικίες του κοσμάκη.

Επί πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα έγινε αυτή η ζημιά. Επί Κυριάκου Μητσοτάκη δεν αποκαταστάθηκε. Ένοχοι είναι αμφότεροι! Κι όσοι ήταν, είναι ή θα είναι θύματα της ζημιάς καλούνται, να αποφασίσουν και να ψηφίσουν ποιος είναι λιγότερο υπεύθυνος κι υπόλογος.

Είναι ντροπή αλλά ποιος την έχασε , για να την βρουν αυτοί. Να χάνονται πρώτες κατοικίες επειδή η Πολιτεία είναι αδύναμη, είναι αδιάφορη είναι κι υποταγμένη σε οικονομικά συμφέροντα. Κι αγνοεί κάθε πολίτη της.

Τα πάσης φύσης «κοράκια» κόβουν και ράβουν στην ελληνική κοινωνία. Ο Αλέξης Τσίπρας εκπαραθυρώθηκε από την εξουσία πληρώνοντας τα κοψίματα και τα ραψίματα τους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σφαλίζει τα παράθυρα, για να τη γλυτώσει.  Όσο τα «κοράκια» κόβουν και ράβουν με την ανοχή του, δεν την γλυτώνει.

Ο Πρωθυπουργός είχε χρόνο αλλά είχε και χώρο, για να προστατεύσει την κοινωνία από τα «κοράκια». Έχασε την ευκαιρία. Δεν είναι άλλοθι τού Κυριάκου Μητσοτάκη ,  η ευθύνη του Αλέξη Τσίπρα για τους πλειστηριασμούς.  Μέχρι τα μπούνια  βυθισμένοι είναι αμφότεροι. Ο ένας τούς άρχισε, ο άλλος τους συνέχισε!

Και τελειώνω με μα ακόμη τοποθέτηση. Η Κυβέρνηση νομοθετεί. Η Αντιπολίτευση ακολουθεί.

Θυμίζω δε, πως πρώτος έστειλα το μήνυμα: Κυριάκο, τα «κοράκια» θα σε φάνε!

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΒΑΡΗΣ