Το μικρό θαύμα του ΠΑΟΚ

Από τα έγκατα της γης (εκεί βρέθηκε κατ’ αρχήν…) ο ΠΑΟΚ αναρριχήθηκε στην επιφάνεια της. Από κομπάρσος ξεκίνησε και πρωταγωνιστής κατέληξε – επί του παρόντος, τουλάχιστον - σε Πρωτάθλημα κι Κύπελλο. Έργο Ραζβάν Λουτσέσκου και παικτών!

Και βέβαια, δεν πετούν την σκούφια τους από χαρά οι φίλοι του «δικέφαλου». Η τέταρτη θέση στην βαθμολογία είναι μακριά από τις προσδοκίες τους. Ακόμη και τα δύο βήματα πριν τον τελικό του Κυπέλλου, δεν τους ενθουσιάζουν. Οι φίλοι του «δικέφαλου» προσδοκούν Πρωτάθλημα και Κύπελλο, για να πετάξουν ξανά στον έβδομο ουρανό…

Εν τούτοις αναγνωρίζουν και χαιρετίζουν με περισσό ενθουσιασμό το …μικρό θαύμα της ομάδας τους, εφέτος. Κι ειλικρινά, για τέτοιο πρόκειται. Με το ελλιπέστερο (με ευθύνη διοικητικής και τεχνική ηγεσίας της ΠΑΕ) ρόστερ των τελευταίων χρόνων ο ΠΑΟΚ παραμένει – πέρα από τα δυο βήματα πριν τον Τελικό – στις παρυφές της κορυφής. Είναι ανάμεσα στις τέσσερεις ομάδες οι οποίες μάχονται στο «μέτωπο» του τίτλου!

Πέρα δε, από τις ουσιαστικές ελλείψεις  τού ρόστερ του, ο ΠΑΟΚ υπέστη κι αλλεπάλληλα ρήγματα σε αυτό από τσουνάμι απουσιών. Περί τούτου πάντως… Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Χάρη σε ελλείψεις κι απουσίες επιστρατεύθηκαν εμφανίσθηκαν επί σκηνής του και δη ως golden boys (με την καλή έννοια)  … Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας κι ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης. Σάρκες εκ σαρκών του «δικέφαλου».

Μετά το κάκιστο ξεκίνημα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και πριν μάλιστα, να βρεθεί και με το άλλο πόδι στον γκρεμό (…βρέθηκε με το ένα μόνον…) ακολούθησε η κάλλιστη συνέχεια. Εκεί που πήγαινε να σβήσει, άντριεψε και θέριεψε. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου πέτυχε κι εφέτος την ανασυγκρότηση του ΠΑΟΚ. Το είχε πετύχει και την πρώτη φορά της ανάληψης της τεχνικής του ηγεσίας. Με κορύφωση εκείνης της επιτυχίας την κατάκτηση του Κυπέλλου. Με την εντυπωσιακή αγωνιστική του ανάκαμψη,  ΠΑΟΚ κατέστη πρωταγωνιστής.

Εάν κι εφ’ όσον λοιπόν, το συγκεκριμένο γεγονός δεν είναι ένα μικρό… θαύμα – έστω εν εξελίξει – ποιο είναι;

Θα ήταν δε, εντυπωσιακότερη η ανάκαμψη του ΠΑΟΚ δίχως τις… αυτοκτονίες του στα τελειώματα όχι ενός αλλά τεσσάρων αγώνων. Στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ, στη Λιβαδειά με τον Λεβαδειακό, με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Κι εδώ που τα λέμε, ορθώς στον ΠΑΟΚ επικαλούνται ως εξήγηση της απώλειας δύο βαθμών στην Τρίπολη και το διαιτητικό κακούργημα με τα ανικανότητα των διαιτητών (και) στο VAR…

 

ΑΡΙΣ ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ