Οποιος ανακατεύεται με τα (τηλεοπτικά) πίτουρα τον τρώνε οι κότες!

Η ιστορία θα γράψει ότι ο «αριστερός» ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να φτιάξει ένα κανάλι που θα περνάει τις θέσεις του με τον ίδιο τρόπο που έγιναν όλα τα άλλα.

Του Γιώργου Αποστολόπουλου

Δυο πράγματα ήθελε τότε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Το πρώτο ήταν να βάλει τους καναλάρχες να πληρώσουν διότι χρησιμοποιούσαν τις δημόσιες συχνότητές από το 1990 χωρίς να πληρώσουν δραχμή (ευρώ). Το δεύτερο ήταν να βρει τρόπο ώστε να δημιουργηθεί ένα κανάλι «δικό του». Το πρώτο ήταν θεμιτό και ως ένα σημείο το πέτυχε.

Το δεύτερο το πήρε πάνω του ο Νίκος Παππάς και εκτέθηκε. Ανακατεύτηκε με τα πίτουρα και τον έφαγαν οι κότες. Οι συνεννοήσεις με τον Καλογρίτσα έγιναν και ήταν προχωρημένες. Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι το πράγμα είχε προχωρήσει και δημοσιογράφοι που είχαν στενή πολιτική και επαγγελματική σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ είχαν αναλάβει τον σχεδιασμό του καναλιού και έβλεπαν κόσμο για την στελέχωσή του σε γραφεία του κ. Καλογρίτσα στη Νέα Σμύρνη.

Χωρίς να λάβει κανείς υπόψη του τα παραπάνω δεν είναιδυνατό να σταθεί με αμεροληψία στο θέμα της καταδίκης του Νίκου Παππά από το Ειδικό Δικαστήριο παρά την αθωωτική πρόταση της εισαγγελέως. Το ότι οι καναλάρχες αναγκάστηκαν να εκταμιεύσουν δεκάδες εκατομμύρια και αναγκάστηκαν να περάσουν μια νύχτα απομονωμένοι μακριά από τα (πολυτελή) κλινοσκεπάσματά τους δεν πρόκειται να μας κάνει να κοκκινίσουμε από ντροπή. Αλλωστε ήρθε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και πάγωσε τις καταβολές ανακουφίζοντάς τους.

Στο τέλος της ημέρας δε ο Καλογρίτσας δεν βρήκε τα λεφτά και δεν πήρε μέρος στη διαγωνιστική διαδικασία. Κατά συνέπεια έμεινε μόνο η πρόθεση για κανάλι (του) ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο η καταδίκη του Νίκου Παππά συνιστά μείζον πολιτικό γεγονός που θα επηρεάσει το κλίμα το οποίο θα μας εισαγάγει στην προεκλογική περίοδο.

Η Νέα Δημοκρατία θα κάνει “σημαία” στην προεκλογική περίοδο την καταδίκη ταυτίζοντας τον Παππά με τον Τσίπρακαι επιχειρώντας συμψηφισμό με τις πολλές υποθέσεις κακοδιαχείρισης και διαφθοράς που βαρύνουν τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντικειμενικά βρίσκεται σε δυσχερή θέση διότι φορτωμένος με μια καταδίκη (ίσως και δυο αν καταδικαστεί και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος) θα αναγκάζεται να απολογείται ενώ μέχρι τώρα αξιοποιώντας το θέμα των υποκλοπών βρισκόταν στην επίθεση.

Η ιστορία θα γράψει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να φτιάξει ένα κανάλι που θα περνάει τις θέσεις του με τον ίδιο τρόπο που έγιναν όλα τα άλλα. Να βρεθεί δηλαδή ένας επιχειρηματίας και να το φτιάξει. Αυτός ήταν ο συνήθης ύποπτος κ. Καλογρίτσας που είχε ξανακάνει ανάλογη δουλειά(εφημερίδα «ΠΡΩΤΗ»).

Η διαφορά ήταν ότι ο συγκεκριμένος δεν είχε τα λεφτά και ο Νίκος Παππάς προσφέρθηκε να μεσολαβήσει για να βρεθούν.

Ούτε λεφτά πήρε για την τσέπη του ούτε λεφτά πήρε για το κόμμα του. Αυτοί που πήραν για το κόμμα (Τσουκάτος από τη ΖΙΜΕΝΣ για το ΠΑΣΟΚ) αθωώθηκαν. Ο Παππάς ούτε λεφτά πήρε ούτε κανάλι έφτιαξε τελικά και «κατάφερε» να βρεθεί καταδικασμένος ενώ η Νέα Δημοκρατία έχει με το μέρος της όλα τα κανάλια που αδειοδοτήθηκαν με τις διαδικασίες που θέσπισε ο νόμος Παππά!