Το μαχαίρι βαθιά, στο κόκκαλο…

Η προσωπική υπόσχεση του Κυριάκου Μητσοτάκη στους γονιούς θυμάτων της εθνικής τραγωδίας. Οφείλουν, να συμπαραταχθούν κι οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί!

Από το 2004 υπάρχουν στις αποθήκες… Ναι, στις αποθήκες και τούτο ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας…… Συστήματα σηματοδότησης, τηλεδιοίκησης  κι ηλεκτρονικού ελέγχου κίνησης συρμών. Άλλοι λένε, πως ενεργοποιήθηκαν για μερικά χρόνια. Άλλοι λένε, πως ουδέποτε ενεργοποιήθηκαν. Φαύλος κύκλος!

    Το(ν) αντιλαμβάνεστε;

    Από τότε, το 2004 φθάσαμε τώρα, το 2023. Και για  να  μάθουμε τις ελλείψεις, τις παραλείψεις, τις ολιγωρίες «έφυγαν» κάπου σαράντα ψυχές. Αίσχος…

    Ορθά, ορθότατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε πως θα ελεγχθούν διαχρονικά όλες οι ευθύνες όλων. Εδώ οφείλουν κι οι άλλοι πρόεδροι κομμάτων, να αφήσουν στην άκρη τις διαφορές τους. Για να συνδράμουν στον διαχρονικό έλεγχο. Να μάθει ο ελληνικός λαός ποιος, πως και γιατί «χάθηκαν» – στην Κοιλάδα των (αδικοχαμένων) ψυχών – νιάτα της Ελλάδας!

    Το «γιατί» και το «ποτέ ξανά» γονιών θυμάτων στον Πρωθυπουργό,  κατέστη, όπως ερμηνεύουμε από το μήνυμα του για την εθνική τραγωδία, στόχος ζωής του. Είναι πλέον, προσωπική υποχρέωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην μνήμη των αδικοχαμένων ψυχών, να φθάσει μέχρι τέλους τον έλεγχο, δια της υπερκομματικής Επιτροπής την οποία ανήγγειλε…

    Δυστυχώς όμως, οι πρώτες ενδείξεις συνδρομής του από τους προέδρου των άλλων κομμάτων δεν είναι θετικές. Και τούτο βλάπτει σοβαρά την υγεία της κοινωνίας μας!

   Πρόκειται για εθνική τραγωδία. Κι η εθνική τραγωδία δεν προσφέρει χώρο κομματικών αντιπαραθέσεων ή προεκλογικών δράσεων. Οι αδικοχαμένες ψυχές δεν ανήκουν στα κόμματα. Ανήκουν στην Ελλάδα…

   Κι η Ελλάδα απαιτεί από την Κυβέρνηση της – προσδοκώντας την συνδρομή της Αντιπολίτευσης της – να μπήξει βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο. Για να αφιερωθεί και το «γιατί» και το «ποτέ ξανά» στην μνήμη των νιάτων τα οποία η Ελλάδα θρηνεί.

 

   ΥΓ 1 : Ορισμένοι αχρείοι δεν άντεξαν το βαρύ εθνικό πένθος. Εκδύονται τα μαύρα. Ενδύονται τα κομματικά χρώματα…

   ΥΓ 2 : Με σεβασμό σε κάθε νυν, τέως και πρώην εργαζόμενο στους ελληνικούς σιδηροδρόμους. Καλούνται για να φωτίσουν σκοτεινές πτυχές της εθνικής τραγωδίας αλλά ορισμένοι περί άλλων τυρβάζουν!

 

 

ΑΡΙΣ ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ