Κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας…

Στη Νέα Δημοκρατία και δη, επί Κυριάκου Μητσοτάκη δεν υπάρχουν σοβαροί δελφίνοι...

Βάλθηκαν διάφοροι για διάφορους λόγους, να καταστήσουν τον Νικόλαο – Γεώργιο Δένδια (συνηθίζονται τα διπλά βαπτιστικά στην Κέρκυρα, την πατρίδα του) δελφίνο της ΝΔ. Από εκεί το πάνε, από εκεί το φέρνουν, δεν προσπαθούν απλά. Μάχονται επίμονα, για να τον καταστήσουν δελφίνο στη Νέα Δημοκρατία!

 Κατ’ αρχήν τι εστί δελφίνος. Ήταν γαλλικός (dauphin) τίτλος ευγενείας. Τον έφεραν κυρίως, οι πρίγκιπες του στέμματος οι οποίοι είχαν δικαίωμα διαδοχής. Η λέξη αυτή καθ’ αυτή μεταφρασμένη σημαίνει δελφίνι. Κι επειδή στον θυρεό του βασιλείου της Γαλλίας υπήρχαν δύο δελφίνια παραφρασμένη σημαίνει διάδοχος. Με την έννοια βέβαια, του διεκδικητή του στέμματος.

Στη ΝΔ δεν υπάρχουν σήμερα δελφίνοι. Η τουλάχιστον, δεν υπάρχουν πρόσωπα τα οποία πληρούν όλες τις σοβαρές προϋποθέσεις για τον τίτλο.

Μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Έχουν όμως, οφέλη αναρρίχησης στην πυραμίδα. Μερτικό απ’ την δημοσιότητα. Τούς αρέσει κι ο τίτλος. Να μη σας πούμε πως κατά βάθος τον επιζητούν κιόλας. Ακόμη κι εάν ως τέτοιοι, δελφίνοι δηλαδή, δεν έχουν σοβαρές πιθανότητες ανέλιξης μέχρι την κορυφή της πυραμίδας του κόμματος τους. Επιφανειακά πάντως, το αρνούνται.

Στη ΝΔ  και δη, επί Κυριάκου Μητσοτάκη δεν υπάρχουν σοβαροί δελφίνοι. Ο Νικόλαος- Γεώργιος Δένδιας είναι σοβαρός άνθρωπος. Και φυσικά, σοβαρός πολιτικός. Δεν είναι στα σοβαρά… Δελφίνος. Δεν υπάρχουν πρόσωπα με τέτοιες προϋποθέσεις γι’ αυτόν τον ρόλο σήμερα στη Νέα Δημοκρατία.

Ξέρετε γιατί; Πρώτον επειδή υπάρχουν ήδη εν δυνάμει αρχηγοί της. Οι πρώην Πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής κι Αντώνης Σαμαράς.

Με αφανείς κι εμφανείς δυνάμεις στην Κοινοβουλευτική ομάδα και στην Παράταξη. Δεύτερον επειδή ο νυν Πρωθυπουργός από την ημέρα της εκλογής του, είτε με την …ενοχή, είτε με την ανοχή του ενός ή του άλλου πρώην Πρωθυπουργού έχει «κτίσει» πάνω σε γερά θεμέλια. Και μπορεί, να ενοχλείται από αναφορές σε δελφίνους αλλά δεν απειλείται!

Ο Μητσοτάκης δεν χάνει τον ύπνο του

Όσο δε, ο Κώστας Καραμανλής κι ο Αντώνης Σαμαράς αρκούνται στην υψηλή επιστασία των δρώμενων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν χάνει τον ύπνο του.

 Ο Νικόλας – Γεώργιος Δένδιας δεν εμφανίζεται στα κακά όνειρα του Πρωθυπουργού. Σε αυτά οι προκάτοχοι του στην ηγεσία της ΝΔ είναι πρώτο τραπέζι, πίστα! Γνωρίζει κι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης πως από τότε που καταργήθηκαν τα «δακτυλίδια» για την διαδοχή στην ηγεσία των κομμάτων… Δίχως ερείσματα στην πλατιά λαϊκή βάση, η ηγεσία δε φαίνεται ούτε μα κιάλια.

Στη λαϊκή βάση της ΝΔ δεν είναι μόνον που δεν υπάρχουν ερείσματα για τον εκ Κερκύρας πολιτικό. Δεν υπάρχει και χώρος για τέτοια γι’ αυτόν. Δεν έχει και να κληρονομήσει ερείσματα.

Να μην κοροϊδευόμαστε λοιπόν, μεταξύ μας!

Οι κάθε λογής  … βαλτοί, για να καταστήσουν (ακόμη και σαν λαγό!) τον Νικόλαο – Γεώργιο Δένδια δελφίνο, όταν θα έρθει η ώρα, θα κριθούν.

Γι’ αυτά τα οποία λέγουν και γράφουν σχετικά. Στην ίδια χώρα ζούμε. Τότε θα απολογηθούν, όπως συνηθίζουν: «Ο όφις με ηπάτησε, και έφαγον…»!