Θα, θα, θα και πάλι θα…

Τώρα που σκοτώθηκαν αθώοι θα τα αλλάξουμε όλα;

Πως το είπε η ΝΔ σε μια από τις ανακοινώσεις της για τη διαμάχη για τον ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τα Τέμπη; «Οι πολίτες ζητούν αλήθειες και όχι υπεκφυγές και υποκρισία». Αυτό ακριβώς. Από όλους όμως και όχι μεμονωμένα.

Για όλα τα θέματα. Αλήθειες, πρόληψη και ασφάλεια. Αν είναι να σκοτώνεται κόσμος για να διορθωθούν τραγικά λάθη και αστοχίες τότε δεν γίνεται τίποτα. Επιστροφή στην εποχή των σπηλαίων όταν ο άνθρωπος δεν είχε ελάχιστη γνώση παρά για τα βασικά της επιβίωσης.

Το θέμα μας είναι και πάλι το Δημόσιο; Πόσοι από εμάς θα ήθελαν να μπουν στο Δημόσιο και να εξασφαλιστούν για το υπόλοιπο της ζωής τους; Βόλεμα και όλα καλά. Μετά όλοι μας τα βάζουμε με το Δημόσιο και τη χώρα και την εκάστοτε κυβέρνηση.

“Θα τα αλλάξουμε όλα” είναι η νέα υπόσχεση – υπεκφυγή. Τώρα; Κάθε φορά τα αλλάζουμε όλα και όλα τα ίδια μένουν.

Καμία εκπαίδευση, λανθασμένη νοοτροπία που διαιωνίζεται και συντηρεί το κακό. Δεν είναι όλοι έτσι. Προφανώς. Οι καταγγελίες γίνονται, αλλά το οικονομικό και πολιτικό κόστος δεν επιτρέπουν να σκύψουμε πάνω από το πρόβλημα. Αυριο, μεθαύριο, θα δούμε…

Τα κενά τα γνωρίζουμε. Δεν προκαλεί καμία έκπληξη ό,τι ακούμε τις τελευταίες μέρες για τους Σταθμάρχες. Παντού γίνονται και το γνωρίζουμε. Τυχαία δεν θρηνήσαμε θύματα νωρίτερα. Μια φορά όμως γίνεται το κακό.

Ελα μωρέ, στην Ελλάδα είμαστε. Αυτό είναι το πρόβλημα…