Ή θα έχει ήλιο ή θα βρέξει!

«Καιρός ευμετάβλητος» στο συναρπαστικότερο Πρωτάθλημα της Ελλάδας τον 21ο αιώνα! Ό, τι και να «βγάλει» η πρώτη αγωνιστική η έννοια της σιγουριάς αγνοείται!

Αγώνες κατάταξης λοιπόν. Playoffs  που λέμε στα villages μας, για να είμαστε ορθοί. Κι έχουμε και λέμε:

   1ος Ο Παναθηναϊκός με την καλύτερη άμυνα του Πρωταθλήματος: 12 γκολ έναντι 14 της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού και 15 του ΠΑΟΚ.

   2η Η ΑΕΚ με τις περισσότερες ήττες στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος: 5 έναντι 3 του Παναθηναϊκού και 2 του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ.

   3ος Ο Ολυμπιακός με την καλύτερη επίθεση: 53 γκολ έναντι 51 της ΑΕΚ,  43 του ΠΑΟΚ και (μόλις) 38 του Παναθηναϊκού.

   4ος Ο ΠΑΟΚ με τις λιγότερες νίκες: 15 έναντι 19 του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ και 16 του Ολυμπιακού.

     Αυτό είναι το καρέ της κορυφής μετά την αναπάντεχη, κατά πολλούς,  ανατροπή μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού στην «Αγιά Σοφιά». Είναι δε, ένα ακόμη στολίδι στο συναρπαστικότερο  Πρωτάθλημα της Ελλάδας του 21ου αιώνα. Απλά και μόνον, η παρουσία 4 δυνάμεων στο «μέτωπο» της «μάχης του στέμματος» αρκεί για την απόδοση του τίτλου: Το συναρπαστικότερο Πρωτάθλημα της Ελλάδας στον 21ο αιώνα. Και μάλιστα, άνευ σοβαρού ανταγωνισμού!

     Αν κι οι τέσσερεις διεκδικήτριες ομάδες αρνούνται επίσημα τον τίτλο του φαβορί (με τον ΠΑΟΚ να έχει κάθε λόγο, να το κάνει ένεκα της απόστασης 7 βαθμών από τον Παναθηναϊκό), εν τούτοις ανεπίσημα πήραν φωτιά τα κομπιουτεράκια τους. Ήδη αποδίδουν στον Ολυμπιακό οφέλη από την κλήρωση. Απίστευτο κι όμως, αληθινό.

   Για να θυμηθώ εδώ, τον αλησμόνητο Αλκέτα Παναγούλια. Αυτός μας πήγε, ως εθνική Ελλάδας,  πρώτη φορά και σε τελική φάση κι ευρωπαϊκής και παγκόσμιας διοργάνωσης. Έλεγε ο «Αμερικάνος»: « Η κλήρωση είναι η νύκτα. Η αυγή είναι το αποτέλεσμα της. Η μία βγάζει επίσκοπο. Κι η άλλη μητροπολίτη»!

   Δεν υπάρχει καλή και κακή κλήρωση. Το αποτέλεσμα των αγώνων της μετρά. Εάν είναι καλό, είναι καλή. Τόσο απλά.

   Η αλήθεια είναι πως  η άλωση του κάστρου της «Αγιά Σοφιάς» από τον Ολυμπιακό, άλλαξε τα δεδομένα. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν ξανά και δυνατά στο «μέτωπο» της «μάχης του στέμματος». Οι «κίτρινοι» αντιλήφθηκαν πως δεν είναι άτρωτοι. Οι «πράσινοι» βρέθηκαν αναπάντεχα ξανά στην κορυφή. Κι οι «ασπρόμαυροι» δεν μιλούν αλλά ονειρεύονται.

   Η πρώτη αγωνιστική των playoffs, κατά τα λέμε στα  villages μας, ή θα ξεκαθαρίσει προσώρας (επειδή η έννοια της σιγουριάς αγνοείται αλλά είναι «στολίδι» στην εικόνα του Πρωταθλήματος)  το τοπίο της «μάχης του στέμματος» ή θα το θολώσει περισσότερο. Ή θα έχει ήλιο η θα βρέξει, δηλαδή!

   Κι εάν δεν είναι έτσι το συναρπαστικότερο Πρωτάθλημα του 21ου αιώνα, πως  είναι ή θα είναι;

 

ΜΙΛΤΟΣ ΘΕΟΧΑΡΙΔΗΣ