Οι 100 ποδοσφαιριστές U23 με τη μεγαλύτερη εκτιμώμενη αξία, εκτός του big-5

Το Ευρωπαϊκό Ποδοσφαιρικό Παρατηρητήριο… ανακάτεψε τα δεδομένα του κι έφτιαξε μια ξεχωριστή λίστα για κάθε σοβαρό ποδοσφαιρικό σκάουτερ ανά τον κόσμο!

Στην υπ’ αριθμόν 416 εβδομαδιαία έρευνά του το CIES, το Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών που βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ, δημιούργησε το κορυφαίο ποδοσφαιρικό «χρηματιστήριο» με U23 «αστέρια» που αγωνίζονται σε πρωταθλήματα εκτός του επονομαζόμενου Big-5 (σ.σ. Premier League, La Liga, Bundesliga, Serie A και Ligue 1). Για να σας είμαστε ειλικρινείς δεν μας έφτασε μία φορά το σχετικό τσεκάρισμα στην εκατοντάδα, μια και μας προξένησε μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι ΟΥΔΕΙΣ εκ των 100 δεν αγωνίζεται στα μέρη μας ή δεν είναι Έλληνας. Άλλο ένα σημείο των καιρών, θα σκεφτείτε και θα συμφωνήσουμε μαζί σας, αλλά αυτό που μετρά περισσότερο είναι η εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου και η όποια εξωστρέφειά του. Αμφότερες… αναζητούνται! Ας επικεντρωθούμε όμως στην ουσία της έρευνας, που καταδεικνύει ότι η δουλειά που γνωρίζουν και κάνουν ιδανικά, εδώ και πολλά χρόνια, οι μεγάλοι σύλλογοι της Πορτογαλίας και της Ολλανδίας επιβεβαιώνονται και σ’ αυτή την περίπτωση.. Και βέβαια αποτελεί το καλύτερο εχέγγυο για την εισροή εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία τους, στο άμεσο μέλλον που ισοδυναμεί με επέκταση του συγκεκριμένου σχεδιασμού τους.

Τρεις Πορτογάλοι καταλαμβάνουν τις ισάριθμες πρώτες θέσεις της κατάταξης με τις υψηλότερες μεταγραφικές αξίες παικτών κάτω των 23 ετών, εκτός των Big-5 πρωταθλημάτων. Ο σέντερ φορ της Μπενφίκα Γκονσάλο Ράμος βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με εκτιμώμενη αξία περίπου 70 εκατ. ευρώ, μπροστά από τον συμπαίκτη του σέντερ μπακ Αντόνιο Σίλβα (66 εκατ. ευρώ), και τον επίσης κεντρικό αμυντικό της Σπόρτινγκ Λισαβόνας Γκονσάλο Ινάσιο (62 εκατ. ευρώ). Συγκεντρωτικά, η Βραζιλιάνικη Serie A έχει την υψηλότερη εκπροσώπηση στο top 100 με 18 παίκτες, ακολουθούμενη από την ολλανδική Eredivisie (17), την αυστριακή Bundesliga και άλλα δεκαεπτά πρωταθλήματα. Ανά ομάδα, με 10 παίκτες, η Σάλτσμπουργκ είναι μακράν αυτή με τη μεγαλύτερη παρουσία στη λίστα, μπροστά από τη Φέγενορντ (6), τον Άγιαξ (5), την Μπέρνλι (4) και την PSV Αϊντχόφεν (επίσης 4).

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά!