Το παράδειγμα “προς αποφυγή” του Παναθηναϊκού!

Σύμφωνα με σχετική έρευνα το "τριφύλλι" είναι η ομάδα με το μικρότερο ποσοστό συμμετοχής ποδοσφαιριστών U21 στην ελληνική Super League!

Για την ακρίβεια η εβδομαδιαία έρευνα, που διεξήγαγε το CIES, κατέδειξε ΜΗΔΕΝΙΚΟ ποσοστό για τους «πράσινους», δείγμα ότι κάτι «πρέπει ν’ αλλάξει» στο Κορωπί αν επιθυμούν να επιστρέψουν οι εποχές για τις οποίες άπαντες και άπασες στο στρατόπεδο της ομάδας δήλωναν υπερήφανοι για τις ακαδημίες τους.

Εβδομαδιαία έρευνα του Ευρωπαϊκού Ποδοσφαιρικού Παρατηρητηρίου, που βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ, κατατάσσει τις ομάδες από 61 πρωταθλήματα απ’ όλη την υφήλιο με φόντο τη συμμετοχή ποδοσφαιριστών κάτω των 21 ετών και ανάλογα με το υψηλότερο  ποσοστό λεπτών συμμετοχής τους στους αγώνες του εγχώριου πρωταθλήματος που παίχτηκαν τις τελευταίες 365 ημέρες.

O ΠΑΟΚ είναι η ομάδα της ελληνικής Super League που χρησιμοποιεί παίκτες που δεν έχουν γιορτάσει ακόμα τα 21α γενέθλιά τους και έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό λεπτών συμμετοχής. Τελευταίος στη σχετική λίστα με ποσοστά που κυμαίνονται στο 0% είναι ο Παναθηναϊκός, που δεν «εμπιστεύεται» παίκτες ηλικίας κάτω των 22 ετών, ενώ στις τελευταίες θέσεις βρίσκεται και η ΑΕΚ, με 0,1%. Η κατάταξη στην ελληνική Super League:

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η ουκρανική ομάδα Ρουχ Λβιβ (52,2%) και ο σύλλογος της Σλοβακίας MŠK  Ζίλινα (44,5%). Παρουσιάζεται επίσης η κατάταξη για τα όρια ηλικίας που κυμαίνονται από U19 έως U23 παίκτες. Οι κορυφαίοι σύλλογοι για καθένα από αυτά τα ηλικιακά όρια στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα είναι η Τουλούζ για την U19, η Μπαρτσελόνα για την U20  η Στρασμπούρ για την U21 και την U22, καθώς και η  Φροζινόνε για την U23. Μεταξύ των συλλόγων από τα 24 μη ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που αναλύθηκαν, οι υψηλότερες τιμές καταγράφηκαν για την Αδελαΐδα Γιουνάιτεντ (Αυστραλία) σε U19 και U20, την Ενβιγκάδο (Κολομβία) για παίκτες U21, καθώς και τη Φορταλέζα (Βραζιλία) για U22 και U23.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά…