Θα μπορούσαν να το έβγαζαν Χιονάτη…

Οι επτά σχηματισμοί που ταράζουν τα νερά της πολιτικής εν όψει των εθνικών εκλογών

Σας έχω υπέροχα νέα: κατεβαίνει, υπό τον τίτλο-ομπρέλα «Συμμαχία Ανατροπής» ένα μέτωπο που συνέπηξαν επτά, αν μέτρησα σωστά, μορφώματα και στο ψηφοδέλτιο, όπως έμαθα θα είναι τυπωμένο το καθένα από από τα σήματα της επτάδας. ΕΠΑΜ, ΔΗΚΚΙ, Ασπίδα Πολιτών (μη με ρωτήσετε τι είναι), Κίνημα Δικαιοσύνης, Μαζί για μια ελεύθερη Ελλάδα, Κίνημα Ελλήνων Δανειοληπτών, Ελληνορωσική Συμμαχία, Εμπρός.

Θα είναι ένα ψηφοδέλτιο με επτά ξεχωριστά σηματάκια, που θα ξυπνά αναμνήσεις, όπως τότε που κολλούσαμε αυτοκόλλητα με τα τέλη κυκλοφορίας στο παρμπρίζ και το… 2001 ήταν μαζί με το 2005 και πάει λέγοντας. Ευτυχώς στην Ελλάδα τα ψηφοδέλτια εξακολουθούν να τυπώνονται ασπρόμαυρα, ειδάλλως πολύ δύσκολα, όσο τσακάλι και αν ήταν, θα μπορούσε να ο δικαστικός αντιπρόσωπος ν’ αντιληφθεί τον προβοκάτορα που θα ξεκολλούσε το σηματάκι Chiquita από την μπανάνα του για να το βάλει δίπλα στο έγχρωμο λογότυπο ου Κινήματος Ελλήνων Δανειοληπτών.

Τα υπόλοια υπέροχα νέα είναι ότι κατέρχεται η Εύη Βατίδου, η μητέρα των παιδιών του Αλέξη Κούγια, με το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου. Η αλήθεια είναι ότι ανέκαθεν όταν έβλεπες τη Βατίδου, το πρώτο που σου ερχόταν στο μυαλό ήταν «Οου, μάι Γκαντ, τι πολιτικό ον είν’ αυτό!», ωσαύτως και με την Θεσσαλονικιά Αφροδίτη, αλλά ποτέ δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα ερχόταν ο καιρός  που η ηγερία Εύη και η χαριτόβρυτος Αφρούλα θα ένωναν τις δυνάμεις τους για την προκοπή του τόπου. Αυτό που δεν ξέρω, ωστόσο, είναι αν η Λατινοπούλου που το τελευταίο διάστημα αλλάζει συχνά πολιτικά σπίτια θα μείνει στο κόμμα που «Πατρίδα» που ίδρυση η ίδια ή θα φύγει και θα μείνει η Βατίδου με τους λογαριασμούς (για φως, νερό, τηλέφωνα) στο χέρι. Καλά τ’ αρχηγιλίκια, αλλά μην μας πιάσει και κοροόιδα η Σαλονικιά…

Ομολογώ ότι είναι εύκολο και βολικό να χλευάζεις τα κομματίδια, των κλεοδοκρατόρων που δεν θα βρουν ούτε την ψήφο των μανάδων τους, αλλά μέχρι του Αγίου Κωνσταντίνου που είναι οι εκλογές, θα τους περιλάβω και τους μεγάλους, αν και αν θέλει κάποιος να διαβάσει κακιούλες εναντίον του ενός ή του άλλου μπαίνει στις φιλικές τους ιστοσελίδες. Στο ημέτερο σάιτ, κι αυτό είναι που κάνει τη διαφορά, μπορεί κάποιος να διαβάσει αυτά που δεν μπορεί να βρει αλλού.

Νίκος Ντίνας