Ποιο debate; Το ντέρμπι della Mantonina…

Ο Κυριάκος ζει στον δικό του, διαφορετικό από τον πραγματικό, κόσμο. Ο Αλέξης δεν έβαλε μυαλό μετά το «φούμο» του ‘ 19. Ο Νίκος θυμίζει τον Σίσυφο προσπαθώντας για την αναβίωση του ΠΑΣΟΚ. Ο Μήτσος παραμένει η «σταθερά» της Βουλής.

    Οι άλλοι απλά, μάχονται απεγνωσμένα, για τις ορφανές ψήφους όσων είναι χαμένοι στο διάστημα αλλάεπιμένουν αντισυστημικά. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είναι το πολιτικό σύστημα της χώρας. Ρυμουλκούμενααπό την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κι ας κραυγάζουν περί του αντιθέτου. Δεν τους ακούν ούτε όσοι κωφεύουν!

  Debate λένε, απόψε. Για συγγενείς και φίλους που εθελοτυφλούν. Κι επιμένουν, για να δουν, στα κομματικά γυαλιά. Να δείτε, που το ντέρμπι ‘Ιντερ-Μίλαν για το Τσάμπιονς Λιγκ θα έχει μεγαλύτερη τηλεθέαση. Εάν όχι, μεγαλύτερη, ουσιαστικότερη. Πως μετριέται αυτή σε δυναμικό και γενικό σύνολο, έτσι θα μετρηθεί κι απόψε. Να το δείτε. Στη μέτρηση εννοώ.

  Και βέβαια, δεν ισοπεδώνουμε τα πάντα. Και βέβαια, δεν πετούμε στα σκουπίδια πολιτική και πολιτικούς. Και βέβαια. σεβόμαστε όσους ψηφίζουν κι ό,τι ψηφίζουν. Δεν πιστεύουμε όμως, πως το debate προσφέρει οτιδήποτε, φρέσκο κι αληθινό για να διαμορφώσει άποψη ο ελληνικός λαός.

  Την έχει διαμορφώσει ήδη. Ένα κομμάτι του τη λέει. Ένα άλλο δεν τη λέει. Αυτό το λένε «αναποφάσιστοι»!

    Έχει να διαλέξει:

   Από τον Κυριάκο που θεωρεί την Ελλάδα τον παράδεισο του κόσμου. Που είναι αλλά έτσι την έκανε ο Θεός κι όχι αυτός. Πιστεύει δε, πως ο ελληνικός λαός είναι ο ευτυχέστερος του κόσμου.  Πλανιέται πλάνηνοικτράν.

  Στον Αλέξη που επιμένει στην ίδια συνταγή με το 2019 οπότε κι ηττήθηκε βαριά. Με την ίδια διαδικασία πάντα στο ίδιο αποτέλεσμα καταλήγεις. Το έχει πει κι ο Αλβέρτος Αϊνστάιν. Γιατί να καταλήξει σε άλλο αποτέλεσμα το 2023. Πλανιέται πλάνην οικτράν.

  Μέχρι τον Νίκο που κουβαλά στην πλάτη του τιμωρημένο από την ίδια του, την ιστορία ΠΑΣΟΚ μέχρι την επιφάνεια της αλλά αυτό πέφτει πάλι, στο βυθό. Βυθός είναι για το ΠΑΣΟΚ ακόμη και το διψήφιο ποσοστό του στόχου για το 12%.

  Τρίζουν τα κόκκαλα του Ανδρέα Παπανδρέου και για την κατάντια του Κινήματος και για την ωμή εκμετάλλευση του ιερού ονόματος του.

   Όσοι αρνούνται στην εμπλοκή αυτού του τριγώνου, αναζητούν καθαρή και διαυγή διέξοδο του θυμού και της αγανάκτησης τους στα υπόλοιπα κόμματα. Δεν την βρίσκουμε καιρό τώρα. Στo debate θα τη βρούμε; Γι’ αυτό το ντέρμπι della Mantolina θα δούμε.

ΕΥΡΙΔΙΚΗ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ