O Κυριάκος καρατόμησε ασκαρδαμυκτί τον Νότη!

Η νέα Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπήκε με το αριστερό στην ιστορία του τόπου. Οι πυρκαγιές κι οι διακοπές του Μηταράκη τάραξαν συθέμελα τον Μητσοτάκη.

Μία τού Μηταράκη, δυο τού Μηταράκη, την τρίτη κάηκε ο Νότης! Να πως πως πήγαινε γυρεύοντας ο τέως υπουργός Δημόσιας Τάξης; Προστασίας του Πολίτη, το λένε τώρα. Κι εκτίθενται περισσότερο οι… νουνοί του! Λέω πως πήγαινε γυρεύοντας. Και δε σηκώνω κουβέντα.

  Από την στιγμή της ιλιγγιώδους ανέλιξης του στο τέως πλέον, υπουργείο του ο Χιώτης πολιτικός από αστοχία αεαστοχία έπεφτε. Όχι με την Πανεπισυτημιακή Αστυνομία, όχι με την Έφιππη Αστυνομία (όλα τα είχε η Μαριορή κτλ, κτλ), όχι με την απουσία του όταν καιγόταν η Ελλάδα προκάλεσε την τύχη του.

  Καρατομήθηκε ασκαρδαμυκτί!

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το δημοσίευμα στο «Θεωρείο» της εφημερίδας «Καθημερινή», στο οποίο αναφερόταν ότι ο Νότης Μηταράκης, έκανε διακοπές  στην κορύφωση σκληρών «μαχών» με τις πυρκαγιές, σε πολλές περιοχές, τον καρατόμησε. Διακριτικά τον παραίτησε. Για το ονόρε του, παραιτήθηκε.

  Κι απορώ. Είναι δυνατόν υπουργός που άμεσα εμπλέκεται στην αντίσταση της Πολιτείας στην πύρινη λαίλαπα, να παραθερίζει;  Εάν δεν παραθέριζε, γιατί δεν

Διέψευσε το δημοσίευμα; Ακόμη και στο εξοχικά του καφέ να έπινε, όταν καιγόταν η Ελλάδα, θα εκτίθετο ως υπουργό.

   Δεν ξέρω πως την είδε μετά την εντυπωσιακή αναβάπτιση του ο Νότης Μηταράκης. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου! Όπως και να την είδε, εξέθεσε τρις πατόκορφα την Κυβέρνηση του. Δεν περίμενε και τέταρτη έκθεση ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τον καρατόμησε προς γνώση και συμμόρφωση.

  Η αλήθεια βέβαια, είναι πως ο Πρωθυπουργός το πήρε προσωπικά. Προσωπικά το είχε πάρει κι όταν επέλεξε προς γενική έκπληξη τον Νότη Μηταράκη για το νευραλγικό Υπουργείο. Πολλοί εξεπλάγησαν και μάλιστα, αρνητικά. Προσωπικά το πήρε με τα ολισθήματα της επιλογής του για την ηγεσία ενός Υπουργείου το οποίο διαμορφώνει άμεσα, καθοριστικά και καθημερινά την κοινή γνώμη.

  Και σας λέω και να το θυμάστε. Η νέα Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αυτή του 40+% μπήκε με το αριστερό στη ιστορία του τόπου. Για να δούμε πότε και πως κι εάν βρει σύντομα τον βηματισμό της!

ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΡΚΟΥ