Δεν τον ωφελεί η φλυαρία τον Βαρβιτσιώτη. Τον βλάπτει. Τον βλάπτει

Οι διαχρονικές ευθύνες του Κράτους στις πλάτες της εκάστοτε Κυβέρνησης φορτώνονται. Αντί να σιωπά, γλώσσα δεν έβαλε μέσα ο υπουργός Ναυτιλίας. Άλλο που δεν ήθελαν στον ΣΥΡιΖΑ για «τυφλή» αντιπολίτευση.

Δεν είπα και δε λέω, πως φταίει η Κυβέρνηση, όταν καίγεται και πνίγεται ο τόπος. Ή όταν στελέχη του κρατικού μηχανισμού, όπως ο Λιμενικός στον Πειραιά χθες, ή οι Σιδηροδρομικοί  στα Τέμπη ή οι (επικεφαλής) Πυροσβέστες  στο Μάτι αδυνατούν, να ανταποκριθούν στα καθήκοντα τους. Και θρηνούμε απώλειες αθώων ψυχών. 

   Είπα και λέω, πως φταίει το διαχρονικά ανίκανο να προλάβει το κακό, Κράτος. Το Κράτος όμως, λειτουργεί υπό την Κυβέρνηση. Ήτοι, οι ευθύνες του Κράτους καταλήγουν στην Κυβέρνηση.  

    Κι η Κυβέρνηση αντί να αναλάβει τις ευθύνες οι οποίες, με τον δικό μου συλλογισμό, τις αναλογούν, τις αποσείει από τους ώμους της. Τις αποδίδει αλλού. Είναι πάγια τακτική κάθε Κυβέρνησης. Φάνηκε πως η Κυβέρνηση Μητσοτάκη θα άλλαζε συνήθεια. Δεν άλλαξε. Το ίδιο μονοπάτι βάδισε κι αυτή. 

   Και το χειρότερο; Στα Τέμπη παραιτήθηκε ο Υπουργός. Στον Έβρο; Στον Βόλο; Φύλλο δεν κουνήθηκε. Χωρίς η παραίτηση Υπουργού να σημαίνει οτιδήποτε άλλο από  έκφραση φιλότιμου! 

   Στο αποτρόπαιο έγκλημα στον Πειραιά πάντως, αντί να σιωπήσει ο αρμόδιος Υπουργός, γλώσσα δεν έβαλε μέσα. Έφθασε μάλιστα, μιλώντας ακατάπαυστα, να πει: «Υπάρχουν και αυτοί που θρηνούν για αυτούς, που πήγαν να κάνουν την δουλειά τους.  Και βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία». 

    Δε θεωρώ,  πως ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης  εξισώνει θύμα και θύτες, όπως έσπευσε να τον κατηγορήσει ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας «τυφλή» αντιπολίτευση.  Στην προκειμένη περίπτωση ούτε με σφαίρες δεν εξισώνονται. Απλά, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης χρεώθηκε μία ακόμη άστοχη και φυσικά, άτοπη  δήλωση λέγοντας άλλα κι εννοώντας άλλα. Έτσι έδωσε περιθώρια στον ΣΥΡΙΖΑ, για να ασκήσει κριτική. Και κατά την προσφιλή του τακτική, να εμπλέξει τον Πρωθυπουργό. 

    Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης εκτίθεται δια των λόγων του. Πριν πολλά χρόνια είχε αναφέρει ουσιαστικά,  για το κάψιμο ελληνικής σημαίας: «Διαφωνώ με την πράξη αλλά συμφωνώ με το δικαίωμα της»! Επ’ ακριβώς μάλιστα, είχε πει το 2003: «Είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάποιου να καίει τη σημαία. Θα προασπιζόμαστε το δικαίωμά του αυτό όσο και αν διαφωνούμε».  

   Θυμίζουμε, πως μετά την αντίδραση του ίδιου του Κόμματος του. σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, προχώρησε σε πλήρη αναδίπλωση, χαρακτηρίζοντας τη δήλωσή του «ατυχή». 

    Να προσέξει ο Υπουργός ποιους ακούει στο περιβάλλον του επειδή αυτοί τον εκθέτουν! Να θυμάται δε, πως ουδείς έπαθε δυσπεψία τρώγοντας λόγια.

ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΛΑΜΑΣ