Επιχειρούν να μας εκβιάσουν για να περισώσουν τους εκλεκτούς τους

Αυγενάκης, Αδωνης και Παύλος Μαρινάκης σε κοινή γραμμή εκβιασμού και χειραγώγησης ψηφοφόρων στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Του Γιώργου Αποστολόπουλου

«Δεν υπάρχουν δικοί μας και μη δικοί μας δήμαρχοι αλλά όταν βλέπω δήμαρχο να υπερασπίζεται την Παλαιστίνη μετά από όσα έγιναν, ή υπάρχουν άνθρωποι που τις ιδεοληψίες τους τις βάζουν μπροστά από την ανάπτυξη των πολιτών, σίγουρα αμφιβάλλω αν όλα αυτά τα χρήματα που σπρώχνονται στην τοπική αυτοδιοίκηση για το σύνολο των πολιτών και των δημάρχων χωρίς προφανώς να υπάρχει κανόνας  το που ανήκουν οι δήμαρχοι και ούτε μπορεί να υπάρξει νομοθετικά, σίγουρα θεωρώ ότι αυτοί που έχουν φιλελεύθερη ιδεολογία και είναι πιο κοντά στο χώρο μας μπορούν να τα αξιοποιήσουν καλύτερα τα χρήματα». Οσαδιαβάσατε παραπάνω τα δήλωσε τηλεοπτικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Καθαρά και χωρίς περιστροφές υπονόησε πως όσοι στηρίζουν την Παλαιστίνη δεν μπορούν να διαχειριστούν καλά τα κονδύλια.

Λίγες μέρες πριν το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία επλήγη από τις πρόσφατες ανυπολόγιστες φυσικές καταστροφές, η κυβέρνηση πιέζει τους πλημμυροπαθείς ψηφοφόρους να επιλέξουν τον υποψήφιο του κυβερνώντος κόμματος προκειμένου να εξασφαλίσουν αποζημιώσεις και έργα αποκατάστασης των περιοχών τους.Συγκεκριμένα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, σε δηλώσεις του από την περιοχή, συνέδεσε τις αποζημιώσεις και τα ευρύτερα μέτρα στήριξης με την επανεκλογή του απερχόμενου Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού: «Το αποτέλεσμα της κάλπης είναι ευνόητο ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ταχύτητα και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που μόλις εξαγγείλαμε».

Τον χορό των κυβερνητικών παρεμβάσεων είχε ανοίξει νωρίτερα ο υπουργός Εργασία κ. Γεωργιάδης στρεφόμενος κατά του δημάρχουΧαλανδρίου, Σίμου Ρούσσου που διεκδικέι εκ νέου τον Δήμο την δεύτερη Κυριακή με αντίπαλο «γαλάζιο» υποψήφιο. Ο Αδωνις Γεωργιάδης ισχυρίστηκε ότι εάν συνεχιστεί για ακόμη μια πενταετία η θητεία του, ο Δήμος Χαλανδρίου «θα χάσει όλες τις ευκαιρίες του νέου ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης», όπως έγραψε σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Τι είπαν και οι τρεις αστέρες της κυβέρνησης; Πως αν οι δημότες θέλουν να… πέσουν λεφτά στον τόπο τους θα πρέπει να ψηφίσουν τους εκλεκτούς της κυβέρνησης. Λες και τα δίνουν από τις τσέπες τους.

Τέτοιες παρεμβάσεις συνιστούν απροκάλυπτο εκβιασμό των ψηφοφόρων. Το θέμα μάλιστα παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις διότι πρόκειται για κοινοτικούς πόρους. Οι παρεμβάσεις φανερώνουν την αντίληψη που διακατέχει την κυβέρνηση για την αυτονομία και ανεξαρτησία των αυτοδιοικητικώνθεσμών και τη συμπεριφορά ιδιοκτήτη της χώραςπου την χαρακτηρίζει. Δείχνει επίσης ότι οι εκλεκτοί της κυβέρνησης κινδυνεύουν με ήττα την ερχόμενη Κυριακή και η κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για να τους περισώσει καταφεύγει σε εκβιασμούς που την εκθέτουν διεθνώς.