Το γκολ θέλει τέχνη και ενημέρωση

Το στοίχημα έχει μπει πολύ καλά στη ζωή μας και αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς

Είναι ευρέως γνωστό εδώ και καιρό ότι η βιομηχανία στοιχημάτων συνεχίζει να συμβάλλει σημαντικά στην παγκόσμια οικονομία. Η βελτίωση της τεχνολογίας, η άνοδος και η επένδυση σε κατηγορίες όπως οι κινητές συσκευές, τα smartphone και οι ανέπαφες πληρωμές, καθώς και η νομολογική ρύθμιση ανά χώρα θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στην ανάπτυξη του τομέα.
Η παγκόσμια αγορά αθλητικών στοιχημάτων είναι ένας από τους πιο γρήγορα αναπτυσσόμενους τομείς σε όλη τη γη.
Η online επανάσταση είναι σε πλήρη εξέλιξη.
Κέντρο της ο «Παίκτης». Ετυμολογικά είναι «αυτός που συμμετέχει σε ομαδικό άθλημα ή είναι άτομο που ασχολείται με τυχερά παιχνίδια. Γενικά είναι ο άνθρωπος που συμμετέχει σε οτιδήποτε παιχνίδι».
 
Ποια είναι όμως η ψυχολογία του; Ο παράγοντας που θα επηρεάσει τις εξελίξεις του παιχνιδιού. Καλή η προετοιμασία, αλλά η ψυχολογία είναι εκείνη που θα καθορίσει το αποτέλεσμα. Το έχουν αποδείξει τόσες και τόσες έρευνες. Η απορία, το κεντρικό ερώτημα για κάθε παίκτη θα έπρεπε να είναι «παίζω εν ου παικτοίς;». Δηλαδή, «αντιμετωπίζω σαν παιχνίδι πράγματα που δεν θα έπρεπε, διότι είναι πολύ σοβαρά, πολύ κρίσιμα ή ενδεχομένως έχουν ιερό χαρακτήρα». Είναι σοβαρό πράγμα ένας αγώνας ποδοσφαίρου;
Ο Μπιλ Σάνκλι, ο θρυλικός προπονητής της Λίβερπουλ, έλεγε ότι «κάποιοι υποστηρίζουν ότι το ποδόσφαιρο είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Είμαι πολύ απογοητευμένος από αυτή τη στάση. Σας διαβεβαιώ ότι είναι, πολύ, πολύ περισσότερο σημαντικό από ζήτημα ζωής και θανάτου».
Σε κάθε περίπτωση η πρόβλεψη και η γνώση είναι απαραίτητα στοιχεία. 
 
Σε αυτά τα παιχνίδια χρειάζεται ενημέρωση. Το διαδίκτυο είναι η βασική πηγή. Αναλύσεις, αξιολογήσεις sites, καταγραφή εμπειριών, οδηγοί, κανόνες και πληροφορίες είναι τα πλέον χρήσιμα.
Στην ψυχολογία του στοιχήματος η μεροληψία βάση αποτελεσμάτων είναι παρόμοια με την προκαταρκτική μεροληψία με ορισμένους τρόπους, καθώς σχετίζεται επίσης και με την επιστροφή σε παρελθόντα γεγονότα.
Ωστόσο, η προκατειλημμένη απόκλιση είναι μια μορφή παραμόρφωσης της μνήμης, ενώ η «προκατάληψη του αποτελέσματος» περιγράφει την τάση μας να υπερτιμήσουμε ένα αποτέλεσμα και όχι αυτό που πραγματικά προκάλεσε αυτό το αποτέλεσμα.
Ένα πρωταρχικό παράδειγμα της απόκλισης των αποτελεσμάτων σε δράση είναι όταν εξετάζουμε την προηγούμενη φόρμα ποδοσφαιρικών ομάδων. Ετσι είμαστε διατεθειμένοι να επικεντρωθούμε στα αποτελέσματά τους, παρά στις επιδόσεις τους στα παιχνίδια. Εάν διαπιστώσουμε ότι μια ομάδα έχει κερδίσει τα τελευταία δύο παιχνίδια, έχουμε την τάση να υποθέσουμε ότι έχει παίξει καλά.
Η τύχη παίζει καθοριστικό ρόλο, αλλα η προετοιμασία είναι σημαντική. Από τον αγώνα ως το που μπορεί να μάθει πληροφορίες για στοιχηματικές υπηρεσίες, τα ίδια τα παιχνίδια, τα καζίνο, το νόμιμο παιχνίδι και όλα τα χαρακτηριστικά που διέπουν το παιχνίδι.