Πρόβλημα με νέα νόσο

Σε συναγερμό η Νότια Κορέα και όλος ο κόσμος

Η Νότια Κορέα κτέγραψε το πρώτο της κρούσμα σε οζώδη δερματική νόσο στα βοοειδή

Η Νότια Κορέα βιώνει αυτήν τη στιγμή το πρώτο της κύμα οζώδους δερματικής νόσου (DNC) σε βοοειδή, με πέντε κρούσματα να έχουν επιβεβαιωθεί σε διαφορετικές περιοχές της χώρας.

Το πέμπτο κρούσμα επιβεβαιώθηκε, σε αγελάδα σε φάρμα στο Γκίμπο, δυτικά της Σεούλ, σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων.

Το πρώτο κρούσμα της οζώδους νόσου στη χώρα επιβεβαιώθηκε την περασμένη Παρασκευή σε μια φάρμα στο Seosan, περίπου 100 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας της Νότιας Κορέας.

Στη συνέχεια, μια άλλη μόλυνση καταγράφηκε στο Pyeongtaek, μια πόλη που βρίσκεται περίπου 60 χιλιόμετρα νότια της Σεούλ, ακολουθούμενη από άλλα δύο θετικά κρούσματα στη νότια επαρχία Chungcheong, στο κέντρο της χώρας.

Το DNC είναι μια εξαιρετικά μεταδοτική ασθένεια που προκαλείται από έναν ιό που μεταδίδεται από τα κουνούπια και άλλα έντομα και που επηρεάζει τα βοοειδή.

Προκαλεί πυρετό, οζίδια στο δέρμα, στους βλεννογόνους και στα εσωτερικά όργανα, λεμφική φλεγμονή, οίδημα, απώλεια όρεξης και μερικές φορές θάνατο.

Ενεργοποιήθηκε η εκστρατεία εμβολιασμού.

Η ασθένεια είναι ιδιαίτερα επιδραστική στον κτηνοτροφικό τομέα γιατί προκαλεί μεγάλη μείωση της παραγωγής γάλακτος.

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας ενεργοποιεί ήδη μέτρα όπως η σφαγή μολυσμένων ζώων ή η απαγόρευση μετακίνησης ζώων σε ορισμένες περιοχές, επιπλέον των εκστρατειών για την προώθηση του εμβολιασμού προκειμένου να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση της νόσου.