Η… Αναγέννηση του Ουσμάν Ντεμπελέ!

Ο Γάλλος επέλεξε το περασμένο καλοκαίρι να εγκαταλείψει τη Βαρκελώνη και να επιστρέψει στη μαμά-πατρίδα για λογαριασμό της Παρί Σεν Ζερμέν. Η επιλογή του δεν άργησε να δικαιωθεί.

Μπορεί, έως τώρα το νέο δημιούργημα του Λουίς Ενρίκε στο «Πάρκο των Πριγκίπων» να μην θέλγει με την απόδοση και τ’ αποτελέσματά του, ωστόσο για τον 26χρονο αστέρα της εθνικής Γαλλίας και της ΠΣΖ οι αριθμοί άλλα λένε… Τι ακριβώς; Ο Ουσμάν Ντεμπελέ στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο είναι ο πλέον αξιόπιστος ποδοσφαιριστής, σ’ όλο τον κόσμο, σ’ ότι έχει να κάνει με τη δημιουργία. Μπορεί, ακόμα να μην έχει καταφέρει να βρει δίχτυα στα 11 ματς του Σαμπιονά ή στα 4 για το Τσάμπιονς Λιγκ, που έχει αγωνιστεί, υπάρχει όμως μία κατηγορία που δεν… έχει αντίπαλο. Ονομάζεται «δημιουργός ευκαιριών» και προκύπτει από την τελευταία εβδομαδιαία έρευνα που διεξήγαγε το CIES, το διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών, που βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ. Σ’ αυτή λοιπόν την κατηγορία είναι ό,τι καλύτερο βλέπουμε στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Η έκθεση παραθέτει τους 100 κορυφαίους, με τον Λιρόι Σανέ (Μπάγερν) και Νίκο Γουίλιαμς (Αθλέτικ Μπιλμπάο) να καταλαμβάνουν τις θέσεις στο βάθρο, πίσω από το Γάλλο διεθνή σταρ της Παρί. Να σημειωθεί ότι λαμβάνονται υπόψη μόνο ποδοσφαιριστές που έχουν παίξει τουλάχιστον 630 λεπτά εγχώριου πρωταθλήματος για την ίδια ομάδα κατά την τρέχουσα σεζόν. Οι Κιλιάν Μπαπέ (Παρί Σεν Ζερμέν) και Μούσα Ντιαμπί (Άστον Βίλα) βρίσκονται επίσης στην πρώτη 5άδα, ενώ οι Φεντερίκο Ντιμάρκο (Ίντερ) και Κιέραν Τρίπιερ (Νιούκαστλ) είναι οι κορυφαίοι αμυντικοί παίκτες.

Οι τρεις πρώτοι ποδοσφαιριστές που δεν έχουν κλείσει ακόμη τα 21 είναι ο Φλόριαν Βιρτζ (Μπάγερ Λεβερκούζεν), ο Γιόχαν Μπακαγιόκο (Αϊντόχφεν) και ο Ίλια Κβασνίτσια (Ρουχ Λβιβ). Συνολικά 33 πρωταθλήματα εκπροσωπούνται στους Top 100, με μέγιστο 16 παίκτες από την αγγλική Premier League, όπου ο Μους Ντιαμπί (Άστον Βίλα) προηγείται του Μοχάμεντ Σαλάχ (Λίβερπουλ) και του  Μπρούνο Φερνάντες (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ). Α, μην ξεχάσουμε και σ’ αυτή την έρευνα η ελληνική Super League είναι παντελώς απούσα!

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά!