Θλίψη στην Κούβα για τον χαμό του Μπάμπη Βορρέα

"Εφυγε" ο Ελληνας αγωνιστής της Κούβας...

Ο πρώτος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας και πρόεδρος της Δημοκρατίας, Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ, εξέφρασε τη λύπη του αυτή την Παρασκευή για τον θάνατο του Έλληνα ακτιβιστή αλληλεγγύης, Μπάμπη Βορρέα.

«Στην αγαπημένη του Ελλάδα, πέθανε ο αγαπημένος φίλος της Κούβας, Μπάμπης Βορρέας, που αγαπούσε τη χώρα του όσο τη δική μας. «Αφιέρωσε όλη την ενέργεια και την εμπειρία του στον αγώνα για δίκαιους σκοπούς και μέχρι το θάνατό του πολέμησε τον γενοκτονικό αποκλεισμό με λόγια και έργα», έγραψε ο αξιωματούχος στο κοινωνικό δίκτυο X.

Για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, ο Βορρέας έκανε έντονη προσπάθεια στη χώρα του υπέρ του σεβασμού του δικαιώματος της Κούβας στην κυριαρχία, την αυτοδιάθεση και την ανεξαρτησία της ενάντια στον αποκλεισμό των Ηνωμένων Πολιτειών και τον τερματισμό της εχθρικής πολιτικής αυτής της βόρειας δύναμης κατά της Βενεζουέλας καθώς και για την υπεράσπιση της παλαιστινιακής υπόθεσης.

Ήταν μέλος της Διεθνούς Επιτροπής για την Ελευθερία των Πέντε Κουβανών ηρώων που φυλακίστηκαν για χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες επειδή ειδοποίησαν τη χώρα τους για τρομοκρατικές δραστηριότητες που επινοήθηκαν από τη Νότια Φλόριντα.

Το 2021, στην κορύφωση της πανδημίας Covid-19, ο Έλληνας ακτιβιστής πέτυχε τις μεγαλύτερες δωρεές από σημαντικές εταιρείες της χώρας του για την υγεία και τις μεταφορές αυτού του έθνους της Καραϊβικής.

Ο Μπάμπης Βορρέας, Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού, από το 2015 ήταν μέλος της Διεθνούς Επιτροπής για την Ειρήνη και τη Δικαιοσύνη των Λαών στην Κούβα», κατέληξε το μήνυμα του Ντίας-Κανέλ που μετέδωσε πρώτο το πρακτορείο ειδήσεων Prensa Latina.