Το Κατάρ και οι «μεγάλοι» επικεντρώνονται στην Πορτογαλία

Ιδιαίτερη αναφορά στην αγορά της Ρίο Αβε από τον Βαγγέλη Μαρινάκη

Όπως αναφέρει η ισπανική «Ας»:

«Η γειτονική χώρα έχει γίνει ένας νέος παράδεισος των πολυιδιοκτητών. Μετά από εκείνους της Άστον Βίλα και της Παρί ΣΖ, η ομάδα της Φόρεστ φτάνει για να αναγεννήσει τη Ρίο Άβε με 20 εκατ. ευρώ.

Και είναι γεγονός. Η Ρίο Άβε της δεύτερης κατηγορίας της Πορτογαλίας, ένας σύλλογος στον οποίο έπαιξαν ονόματα όπως ο Όμπλακ, ο Έντερσον ή ο Φάμπιο Κοεντράο , θα γίνει SAD (Sports Joint Stock Company) και η εξουσία του συλλόγου θα περάσει στα χέρια του Ευάγγελου Μαρινάκη.
Ενας Έλληνας μεγιστάνας που έχει επίσης στην κατοχή της τον Ολυμπιακό και τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

 

Και δεν είναι το πρώτο παράδειγμα. Άλλοι μεγάλοι πολυεκατομμυριούχοι επιχειρηματίες έχουν επίσης βάλει στο στόχαστρο αυτού του είδους τις ομάδες και στην Πορτογαλία. Αυτή είναι η περίπτωση της Άστον Βίλα, οι ιδιοκτήτες της οποίας κατέχουν το 46% της Βιτόρια Γκιμαράες ή του Κατάρ, η οποία ανέλαβε το 29% της Σπόρτινγκ Μπράγκα τον Φεβρουάριο.

Ακόμη και ένα από τα ονόματα του περασμένου καλοκαιριού, ο Todd Boelhy, νυν ιδιοκτήτης της Τσέλσι, ήταν στα πρόθυρα να αγοράσει την Σπόρτινγκ Λισαβόνας μετά την απόκτηση της πλειοψηφίας των μετοχών τουΣτρασβούργου. Ήταν πάντα… πρωταθλητής της πολυιδιοκτησίας και με την άφιξή του στην Ευρώπη, έσπευσε να δώσει το παράδειγμα.

Στην περίπτωση του Μαρινάκη και της Ρίο Αβε, ο Έλληνας επιχειρηματίας θα διατηρήσει το 80% της συμμετοχής του συλλόγου και έχει υποσχεθεί επένδυση 20,5 εκατομμυρίων ευρώ σε μια συνέλευση ενώπιον σχεδόν 600 μελών του συμβουλίου του συλλόγου.

Η επένδυση, σύμφωνα με την A Bola, θα στοχεύει κυρίως βραχυπρόθεσμα: «κάλυψη» χρεών που κουβαλούσε μέχρι τώρα ο σύλλογος και καταβολή ανεξόφλητων αποδοχών. Σε ό,τι αφορά το μακροπρόθεσμο έργο, ο Μαρινάκης επιβεβαίωσε ότι θα καλύψει τους μισθούς έως και το 2024, μαζί με τις μεταγραφές στην επόμενη αγορά και τη βελτίωση των υποδομών».