Ποιος ποδοσφαιριστής έχει λείψει μόλις 87′ σε σύνολο 70 αγώνων;

Η τελευταία, εβδομαδιαία, έρευνα του CIES καταπιάνεται με τα... ρομπότ των αγωνιστικών χώρων.

Τα δεδομένα αφορούν το σύνολο των ποδοσφαιρικών λιγκών του πλανήτη, με τις μετρήσεις να ξεκινούν στις 4 του Δεκέμβρη 2022 και να φτάνουν έως και τις 4 του τελευταίου μήνα του έτους που διανύουμε. Επίσης, η έρευνα επικεντρώθηκε σε αναμετρήσεις είτε εθνικών ομάδων, επιπέδου Under-21 και μεγαλύτερες, αλλά και βέβαια συλλόγους. Κάπου εδώ η αγωνία φτάνει στο τέλος της καθώς ο τίτλος του πλέον βιονικού ποδοσφαιριστή του πλανήτη, τον τελευταίο χρόνο, ανήκει στον Παραγουανό σέντερ μπακ της βραζιλιάνικης Παλμέιρας Γκουστάβο Γκόμεζ. Ο κύριος, το όνομα του οποίου μόλις διαβάσατε, σύμφωνα με το CIES Football Observatory (διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών, που βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ), έχει αγωνιστεί συνολικά 6.213 λεπτά σε 70 αγώνες. Με απλά μαθηματικά αυτό σημαίνει πως έχει απουσιάσει μόλις 87 αγωνιστικά λεπτά από τις 4 Δεκέμβρη του 2022 και σε σύνολο 365 ημερών… Ποδοσφαιρική μηχανή!

Μεταξύ των παικτών από ευρωπαϊκές ομάδες, οι τρεις πρώτοι είναι ο Πορτογάλος Μπρούνο Φερνάντες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (5.748 λεπτά σε 66 αγώνες), ο Σλοβάκος Νταβίντ Χάνκο της Φέγενορντ (5.248 λεπτά σε 58 αγώνες) και ο Γερμανός Αντόνιο Ρούντιγκερ της Ρεάλ Μαδρίτης (5.223 λεπτά σε 63 αγώνες). Επίσης, σύμφωνα με την έρευνα ο 35χρονος Ντούσαν Τάντιτς (Σερβία και Φενερμπαχτσέ) είναι ο γηραιότερος παίκτης στο top 10 (5ος/62 αγώνες/5050 λεπτά). Ακόμη, ένας άλλος παίκτης της Παλμέιρας, ο Βέβερτον Περέιρα (6.150 λεπτά σε 68 αγώνες), ηγείται της κατάταξης τερματοφυλάκων που δραστηριοποιούνται εκτός Ευρώπης, ενώ ο τερματοφύλακας με τα περισσότερα λεπτά στις ομοσπονδίες της UEFA είναι ο Λουξεμβούργος Άντονι Μόρις της Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ (5.590 λεπτά σε 62 ματς).

Τέλος, επειδή γνωρίζετε καλά, όσοι μας διαβάζετε, το πως αναζητούμε κάθε φορά κάθε τι το ελληνικό στις έρευνες που παρουσιάζουμε από το CIES, έτσι κι εν προκειμένω θα συναντήσουμε τον ποδοσφαιριστή που, εφέτος, υψώνει πιο ψηλά απ’ όλους τη γαλανόλευκη στον… πλανήτη του «βασιλιά των σπορ». Ο λόγος για τον διεθνή επιθετικό της ολλανδικής AZ Άλκμααρ, Βαγγέλη Παυλίδη ο οποίος βρίσκεται στο τοπ-50 των ποδοσφαιριστών στον κόσμο που έχουν παίξει περισσότερα λεπτά σε επίσημους αγώνες. Ο Ελληνας στράικερ βρίσκεται στην 38η θέση της σχετικής κατάταξης με 48 παιχνίδια και 4525 λεπτά!

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ