Ελληνική Πρεσβεία στη Μολδαβία από το 2024

Συμφωνία ανάμεσα στη χώρα μας και την πρώην σοβιετική δημοκρατία

«Η Ελλάδα θα ανοίξει πρεσβεία στη Δημοκρατία της Μολδαβίας το 2024»:

 

Αυτό είναι ένα από τα συγκεκριμένα βήματα που έγιναν για την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών, δήλωσαν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας η πρόεδρος της Δημοκρατίας της Μολδαβίας Μάγια Σαντού και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα

με το infoprut.ro

 

Ένα άλλο σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση ήταν τα πρόσφατα εγκαίνια της πτήσης Αθήνα – Κισινάου που εκτελείται από την Aegean Airlines. Οι δύο αξιωματούχοι αναφέρθηκαν και στη συνέχιση της συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα.

 

 

Το noi.md ανέφερε σχετικά:

 

«Οι δυο πλευρές εξέτασαν επίσης την επιθυμία της Δημοκρατίας της Μολδαβίας να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη στην ΕΕ το συντομότερο δυνατό. Αυτό το θέμα πρόκειται να συζητηθεί στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στα μέσα αυτού του μήνα.

Η Πρόεδρος Sandu και ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης επιβεβαίωσαν επίσης τη δέσμευσή τους για ενίσχυση των διμερών σχέσεων. Συγκεκριμένα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση είναι τα εγκαίνια της ελληνικής πρεσβείας στο Κισινάου που προγραμματίζεται για το 2024 και τα πρόσφατα εγκαίνια της πτήσης Αθήνα – Κισινάου που εκτελείται από την Aegean Airlines. Οι ηγέτες αναφέρθηκαν επίσης στη συνέχιση της συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα.

 

Κατά τη συζήτηση, η Πρόεδρος Maia Sandu τόνισε επίσης την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων από τη Δημοκρατία της Μολδαβίας, εκφράζοντας στο ίδιο πλαίσιο την επιθυμία του Κισινάου να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη στην ΕΕ το συντομότερο δυνατό. Αυτό το θέμα πρόκειται να συζητηθεί στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στα μέσα αυτού του μήνα».