Σε κίνδυνο η Αργεντινή

Η FIFA απειλεί με αποκλεισμό τους Αργεντίνους μετά την πρόταση του Χαβιέρ Μιλεϊ

H πρόταση του προέδρου της Αργεντινής, Χαβιέρ Μιλέι, να μετατραπούν οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι σε Αθλητικές Μετοχικές Εταιρείες (SAD), όπως αναφέρεται στο Διάταγμα Επείγουσας Ανάγκης (DNU), βρήκε νέο αντίπαλο. Αυτός είναι η Αθλητική Συνομοσπονδία της Αργεντινής (CAD) που ήδη ζήτησε την προληπτική αναστολή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο DNU και προειδοποιεί ότι, εάν το διάταγμα που εκδόθηκε από τον Μιλεϊ ισχύσει τότε η Αργεντινή κινδυνεύει με κυρώσεις από τη FIFA και την CONMEBOL. Αυτό διότι θεωρείται παραβίαση της αυτονομίας του ποδοσφαίρου στη χώρα κάτι που αντιτίθεται στις διατάξεις της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Αν η FIFA ασχοληθεί και επιβάλει ποινές τότε η εθνική Αργεντινής μπορεί να αποκλειστεί από το επόμενο Κόπα Αμέρικα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

 

Το όνομα του στο κύπελλο

 

Στη Γερμανία θα θρηνούν για καιρό την απώλεια του Φραντς Μπεκενμπάουερ. Οι υπεύθυνοι ψάχνουν τρόπους για να τιμήσουν τη μνήμη του. Ένας από τους παλιούς του συμπαίκτες, ο Μπέρτι Φογκτς, λάνσαρε μια άλλη ιδέα: «Πιστεύω ότι είναι σημαντικό οι νέες γενιές να μην ξεχάσουν το όνομά του.
Γι’ αυτό νομίζω ότι θα ήταν ωραίο αν η ποδοσφαιρική ομοσπονδία αποφάσιζε να δώσει στο εθνικό κύπελλο το δικό του όνομα». Για την ώρα είναι απλά μια πρόταση, αλλά για τον Kaiser στη Γερμανία φαίνονται πρόθυμοι να προχωρήσουν γρήγορα κάθε ιδέα που θα άξιζε για τη μνήμη και όσα έκανε ο Μπεκενμπάουερ για τη χώρα του.