Στο ίδιο (εξοργιστικό) έργο θεατές

Η ΚΕΔ κάνει ότι θέλει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Κάθε φορά λες ότι τα έχεις δει όλα. Τελικά κάθε φόρα υπάρχει και κάτι καινούργιο. Κάτι διαφορετικό.  Η διαιτησία στην Καισαριανή ήταν απίστευτη. Κάθε φάση και πόλεμος. Όσο κι αν θες να μείνεις ήρεμος και να μιλάς για ανθρώπινα λάθη στο τέλος δεν μπορείς. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Ο Ολυμπιακός ωρύεται ότι αδικήθηκε για μια ακόμη φορά. Βλέποντας τον αγώνα και μετά και τις φάσεις μεμονωμένα διαπιστώνεις ότι έχει δίκιο. Δεν ήταν μια μόνο φάση. Τα όσα έχουν προηγηθεί γιγαντώνουν την οργή των «ερυθρολεύκων». Δυο γκολ υπέρ του ακυρωμένα, μια κόκκινη, ένα γκολ οφσαϊντ που δέχθηκε, ένα πέναλτι που έγινε οφσαϊντ και όχι μόνο.  Με το VAR και τον διαιτητή να εφευρίσκουν κάθε τρόπο για να αλλάξουν την ροή της αναμέτρησης. Φαντάζουν υπερβολικά και υποκειμενικά όλα αυτά μα δεν είναι. Ο Ελ Αραμπί στο φινάλε απέτρεψε μια ακόμη αλλοίωση. Μαζεύτηκαν πολλά τον τελευταίο καιρό. Η ελληνική διαιτησία είναι στα χειρότερά της.
Με ευθύνη της ΕΠΟ το πρωτάθλημα έχει γίνει άνω κάτω. Λες και έχει μπει στο στόχαστρο ο Ολυμπιακός. Δεν είναι μια φορά για να πεις ότι απλά έτυχε. Πολλές οι φάσεις σε ένα παιχνίδι όπως αυτό με την Κηφισιά. «Είμαι πάρα πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο και ποτέ δεν έχω δει αυτή τη συμπεριφορά που υπάρχει από τους διαιτητές κόντρα στον Ολυμπιακό», δήλωσε μετά το ματς ο προπονητής των Πειραιωτών. Έξαλλος και αυτός. Ακολουθεί η ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό για το κύπελλο. Κρίνεται η μισή χρονιά. Ήδη ο Ρέτσος βγήκε νοκ άουτ με την κόκκινη που είδε αναίτια κόντρα στην Κηφισιά. Άλλαξαν οι ισορροπίες. Δεν είναι μόνο στο ένα παιχνίδι που βγήκε ο παίκτης. Επηρεάζεται και το επόμενο. Όλα είναι αλληλένδετα. Η ένταση που έχει δημιουργηθεί είναι μεγάλη.
Ο Ολυμπιακός είναι σε πίεση και προσπαθεί να ξεπεράσει όλα όσα βιώνει από τα συνεχόμενα διαιτητικά λάθη. Το πρόβλημα με τη διαιτησία και την ΕΠΟ είναι ξεκάθαρο, αλλά ουδείς ασχολείται.
Η κυβέρνηση αρνείται να μπει στη διαδικασία. Νίπτει τα χείρας της με τη δικαιολογία του αυτοδιοίκητου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Η όποια πρόκληση της κοινής γνώμης περνάει μαζί με τα όλα όσα ταλαιπωρούν την ελληνική κοινωνία. Ένα πέναλτι πάνω, δυο οφσαϊντ κάτω και πάμε παρακάτω. Σωστά;