Οι πιο… πιστοί ποδοσφαιριστές με τη φανέλα μιας ομάδας

Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου το CIES δημοσιοποίησε την πιο... αγαπησιάρικη έρευνα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον!

Συγκεκριμένα, έψαξε, ανέλυσε και εντόπισε τους ποδοσφαιριστές, από 60 πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο, που ήταν στην πρώτη ομάδα του συλλόγου τους για το μεγαλύτερο διάστημα χωρίς διακοπή. Η λίστα περιλαμβάνει περισσότερους από 100 ποδοσφαιριστές με ότι πιο… ελληνικό να είναι ο Κυριάκος Κυριάκου ο 33χρονος Κύπριος αμυντικός του Οθέλου Αθενίου ο οποίος φορά τη φανέλα της ίδιας ομάδας για 14,5 διαδοχικά χρόνια!

Κορυφαίος της έρευνας και πέραν αμφισβήτησης και ανταγωνισμού ο Ρώσος τερματοφύλακας της ΤΣΣΚΑ Μόσχας Ιγκόρ Ακινφέεφ ο οποίος υπερασπίζεται της πάλαι ποτέ «ομάδας του στρατού» για 21 συναπτά έτη! Ο –σχεδόν- 38χρονος πορτιέρε… απέχει από τον 2ο πιο ερωτευμένο ποδοσφαιριστή με τη φανέλα ενός συλλόγου περισσότερο από δύο χρόνια, καθώς στη δεύτερη θέση της λίστας που δημιούργησε το Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών, που βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ, είναι επίσης Ρώσος κι αγωνίζεται στον χώρο της άμυνας. Ο λόγος για τον 36χρονο Ριζβάν Ουτσίεφ που για 19 ποδοσφαιρικές σεζόν αγωνίζεται με τη φανέλα της ίδιας ομάδας και εν προκειμένω την Αχμάτ Γκρόζνι!

Στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της ηπείρου μας, δύο Γερμανοί,ο Τόμας Μίλερ (Μπάγερν Μονάχου) και ο Τόνι Γιάντσκε (Γκλάντμπαχ), βρίσκονται στην κορυφή του πίνακα. Η εφετινή αγωνιστική τους σεζόν είναι η 16η συνεχόμενη με τους δύο γερμανικούς συλλόγους. Τρεις Ισπανοί συμπληρώνουν το βάθρο στα big-5 πρωταθλήματα: ο Ίκερ Μουνιάιν και ο Όσκαρ Μάρκος της Αθλέτικ Μπιλμπάο, καθώς και ο Κόκε της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Στα υπόλοιπα –εκτός του big5- ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που συμμετείχαν στην έρευνα, εκτός των δύο Ρώσων που προαναφέραμε την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν ο Σκωτσέζος Λιούις Στίβενσον (Χιμπέριαν) και ο Νορβηγός Στέφεν Χάγκεν (Οντ Γκρένλαντ) που μετρούν 18 διαδοχικές χρονιές με την ομάδα τους, καθώς επίσης κι ακόμη ένας Ρώσος, ο 37χρονος τερματοφύλακας της Ντιναμό Μόσχας, Άντον Σουνίν που για 17 σεζόν δεν ενέδωσε στις ποδοσφαιρικές σειρήνες της μεταγραφής. Εκτός Ευρώπης, ο τερματοφύλακας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Αλί Χασείφ (Αλ Τζαζίρα) βρίσκεται στην κορυφή της λίστας μπροστά από το δίδυμο της Σανγκάη Πορτ, Γιουίκανγκ Κάι και Ουένζουν Λου και τον Ιάπωνα  Χισάσι Γιόγκο (Αβίσπα Φουκουόκα).

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά…