Ο Ολυμπιακός τα εκατοστίζει!

Ενα ξεχωριστό μήνυμα για τον Ολυμπιακό που γιορτάζει!

Ήταν Τρίτη 10 Μαρτίου 1925… Όταν το Πρωτοδικείο του Πειραιά αποφάσιζε: «…Συνιστᾶται ἐν Πειραιεῖ ὑπό τόν τίτλον «Ὀλυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιῶς» Σωματεῖον, οὕτινος σκοπός εἶναι η ἀνάπτυξις τῆς σωματικῆς ἀγωγῆς παρά τῇ νεολαίᾳ καί ἡ κατά πάντα φίλαθλον τρόπον ἐξύψωσις αυτῆς…»!
Κι γεννήθηκε ο ερυθρόλευκος θρύλος. Ένας σύλλογος με εκατοντάδες τίτλους, σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο, με εκατοντάδες ολυμπιονίκες, παγκόσμιους πρωταθλητές, πρωταθλητές Ευρώπης, μεσογειονίκες, βαλκανιονίκες και πανελληνιονίκες.
Οι αναρίθμητες αυτές διακρίσεις για τον λόγος μας περί θρύλο, το ακριβές. Όσο για το ερυθρόλευκος; Αυτά τα χρώματα επέλεξε ο Γιάννης Ανδριανόπουλος.
Αδελφός του Γιώργου, Ντίνου, Βασίλη και Λεωνίδα, της θρυλικής πεντάδας των Ανδριανοπουλέων του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ελλάδας. Επίσης, είχε άλλα δύο αδέλφια ποδοσφαιριστές σε πιο μικρές ομάδες του Πειραιά τον Αριστείδη και τον Στέλιο.
Αυτά τα χρώματα ισχύος είχαν εντυπωσιάσει τον Γιάννη Ανδριανόπουλο κατά την παραμονή του στην Αγγλία. Τα είχε δει στην Αγγλία, στις φανέλες της Άρσεναλ…
Ως έμβλημα επιλέχθηκε ο δαφνοστεφανωμένος έφηβος. Ο παρθενικός αγώνας του Ολυμπιακού – κατά μια εκδοχή – ήταν ένα ντέρμπι με τον πρεσβύτερο του Πειραιά, τον Εθνικό, το οποίο νίκησε με 4-1. Κατά μία άλλη εκδοχή ο παρθενικός αγώνας του Ολυμπιακού έγινε στο Ποδηλατοδρόμιο του Πειραιά. Με αντίπαλο την ομάδα του γαλλικού πολεμικού πλοίου «Ζαν Ντ’ Αρκ». Ήταν τότε Παρασκευή 30 Απριλίου 1925. Κι ο νεοσύστατος Ολυμπιακός νίκησε τους «τρικολόρ» με 6-0.

Πέρασαν ήδη 97 χρόνια από τότε. Σε άλλα τρία ο ερυθρόλευκος θρύλος τα… εκατοστίζει!

Αντί άλλων, δικών μας, λόγων… Θεωρούμε πως ένα ξεχωριστό μήνυμα, από το πρόσφατο παρελθόν (ανασύρθηκε επί τούτου από το αρχείο μας) με φλογερά λόγια ψυχής κι υπογραφή των θρυλικών μαχητών της πρώτης γραμμής με τη φανέλα του Ολυμπιακού… Των βετεράνων του, αναδύει συγκλονιστικά τη μεγαλοπρέπεια της ερυθρόλευκης ιστορίας….
«Τόσα χρόνια θρυλική ιστορία του γίγαντα του ελληνικού αθλητισμού και ενός εκ των κορυφαίων συλλόγων του πλανήτη με τα δεκάδες πρωταθληματικά τμήματα. Ο Ολυμπιακός είναι τρόπος ζωής για τα εκατομμύρια των φιλάθλων του στην Ελλάδα και όλο τον πλανήτη που ζουν και αναπνέουν για τον Ολυμπιακό της καρδιάς τους και τον θρύλο της ψυχής τους που για πολλούς μέσα στις δυσκολίες της ζωής είναι ανάσα και πνοή, δύναμη και ζωή.
Αμέτρητα πρωταθλήματα, κύπελλα και νταμπλ σε όλα τα πρωταθληματικά τμήματα που μόνο ο θρύλος σε όλο τον πλανήτη έχει και με τη ναυαρχίδα του θρύλου το ποδόσφαιρο με τα 44 πρωταθλήματα και τους αναρίθμητους τίτλους, με το θρυλικό γήπεδο Καραϊσκάκη, το ποτισμένο με τον ιδρώτα και το αίμα των θρυλικών μορφών της ιστορίας του Ολυμπιακού και των 21 παιδιών μας της Θύρας 7 που εκεί από τον ουρανό του γηπέδου-Θρύλος είναι σίγουρο ότι βλέπουν και καμαρώνουν την ομάδα τους.
Ο Θρύλος μα; που και στο μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο, χάντμπολ, στίβο, ιστιοπλοΐα, κολύμβηση καθώς και στα υπόλοιπα αθλήματα κατακτούν αμέτρητους τίτλους πάντα με τη στήριξη των δυνατών διοικήσεων της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, της ΚΑΕ και του ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ, ενώ παράλληλα οι ακαδημίες στις ευρωπαϊκού επιπέδου εγκαταστάσεις του Ρέντη αλλά και οι σχολές σε όλη την Ελλάδα γεμίζουν με νέα παιδιά που έχουν στην καρδιά τους τον Ολυμπιακό τους.
Ο Θρύλος μας έχει στο τιμόνι του τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος, πάρα τον απίστευτο πόλεμο που αντιμετωπίζει, κράτα ψηλά την σημαία του Ολυμπιακού μας και έχει την στήριξη και την συμπαράσταση του Συνδέσμου μας και των εκατομμυρίων φιλάθλων του Ολυμπιακού!

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΑΣ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ!
ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!

Σύνδεσμος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού»…