«Χόντρυνε» το παιγνίδι με την ΕΡΤ με τη Μόσχα !

Φοβερά πράγματα στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

 Το θέμα με τον ανταποκριτή (ως …φάντασμα, τον αναφέρουν οι περισσότεροι) της ΕΡΤ στη Μόσχα παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις. Αυτό οφείλεται και στην Δημόσια Ραδιοτηλεόραση η οποία πέταξε ήδη την μπάλα στην κερκίδα. Οφείλεται και στην κυβερνητική σιωπή ένοχης ανοχής.

   Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό. Αναδύει οσμή πρωτοφανούς σκανδάλου. Κι είναι επιεικώς απαράδεκτο το έντονο χρώμα της αδιαφορίας (προσεγγίζει τα όρια της συγκάλυψης!) στην εικόνα της Κυβέρνησης. Στην εικόνα της προς τα έξω επειδή προς τα μέσα καθίσταται γνωστό πως τρέχουν και δεν προλαβαίνουν στο Μαξίμου. Με πρώτιστο στόχο να μην το αγγίξουν τα απόνερα του θέματος. Εάν δε, δεν προλάβουν, η παραίτηση των εμπλεκόμενων θεωρείται πιθανή εξέλιξη. Είναι η τελευταία έξοδος από το αδιέξοδο στο οποίο οδεύουν Κυβέρνηση κα διοίκηση της ΕΡΤ.

Ζητούνται εξηγήσεις από την ΕΡΤ για τη Μόσχα

Με την παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ μάλιστα, «χοντραίνει» το παιγνίδι με τον ανταποκριτή. Τον οποίο οι περισσότεροι αναφέρουν ως… φάντασμα!

«Οι Έλληνες δημοσιογράφοι, εδώ στην Ελλάδα, οι ανταποκριτές σε όλα τα κέντρα αποφάσεων και κυρίως όσοι βρίσκονται στις εμπόλεμες ζώνες εργάζονται σκληρά και με επαγγελματισμό για να ενημερώσουν τους πολίτες σχετικά με τις καταιγιστικές εξελίξεις που ακολούθησαν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, όσο βρισκόταν σε εξέλιξη η αποστολή για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στους Ουκρανούς συναδέλφους, ενημερώθηκε για μεμονωμένο, ελπίζουμε, φαινόμενο σοβαρής παραβίασης της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Ο Αχιλλέας Πατσούκας δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, ώστε να διερευνηθούν οι ευθύνες του από τα αρμόδια Πειθαρχικά Όργανα. Όμως, εστάλησαν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο οι καταγγελίες που έχουν φθάσει στην Ένωση.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί την ΕΡΤ να δώσει πειστικές εξηγήσεις για την διαφαινόμενη παραπλάνηση των τηλεθεατών, για τις δήθεν ανταποκρίσεις από τη Μόσχα, για την επιλογή ως ανταποκριτή ενός μη διαπιστευμένου δημοσιογράφου και να λάβει μέτρα ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογα φαινόμενα, τα οποία πλήττουν με πρωτοφανή τρόπο το κύρος και την αξιοπιστία που έχει κατακτήσει, μέσα στα χρόνια, ο δημόσιος Ραδιοτηλεοπτικός φορέας».