Κορυφαίες γκάφες στα Media!

Τόσο στην ΕΡΤ όσο και στα ιδιωτικά κανάλια αυτά που γίνονται είναι απερίγραπτα!

·         Είναι από τις κορυφαίες γκάφες στα προγράμματα της ιδιωτικής τηλεόρασης στην Ελλάδα. Κι αποδεικνύει ξεκάθαρα πως πολλά πρόσωπα τα οποία λάμπουν δεν είναι… χρυσά! Κι ας αμείβονται έτσι.

·         Ο Μανούσος Μανουσάκης αποκάλυψε δημόσια πως ο ΑΝΤ-1 είχε απορρίψει τη σειρά (με ρεκόρ τηλεθέασης), «Ψίθυροι καρδιάς». Ονόματα δεν είπε, υπολήψεις δεν έθιξε…

·         Έχει ενδιαφέρον πάντως, να αποκαλυπτόταν δημόσια εάν κι εφ’ όσον το συγκεκριμένο διορατικό στέλεχος, του ΑΝΤ-1 τότε, είναι ακόμη εκεί ή άλλαξε κανάλι. Και προσφέρει τις υπηρεσίες της διορατικότητας του σε άλλο κανάλι, πλέον…

·          Η ΕΡΤ (με πολλές πρωτιές σε ανάλογους άλλων «μετώπων») πήγε άκλαυτη στον μαραθώνιο ενημέρωσης  για το «μέτωπο» της Ουκρανίας. Απροετοίμαστη, αδιάβαστη κι αδύναμη εξέπληξε αρνητικά! Στο Ραδιομέγαρο της Αγίας  όμως, φύλλο δεν κουνήθηκε.

·         Όταν επήλθε ταραχή κι έγινε κατανοητή η… άκλαυτη πορεία της ΕΡΤ, μέχρι και νέο ενημερωτικό κανάλι σκάρωσαν! Έστω και κατόπιν εορτής βρήκε τα πατήματα της. Έχασε όμως, την κορυφή.

·         Και για τον ανταποκριτή – «φάντασμα» τον χαρακτηρίζουν πολλοί – στη Μόσχα (;) η ΕΡΤ επιμένει στην ένοχη σιωπή της. Αδιαφορεί για το σκάνδαλο το οποίο καταγγέλθηκε. Δε σέβεται τους… συνδρομητές της! Με την ανοχή του Μαξίμου βεβαίως, βεβαίως.

·         Παρέλαση από τα τηλεοπτικά πάνελ κάνουν σοβαροί και μη, ειδικοί και μη περί των γεγονότων της Ουκρανίας κι όχι μόνον. Αιτία, είναι η κατά κανόνα έλλειψη σοβαρών γνώσεων τηλεπαρουσιαστριών-ών.

·         Αυτό είναι το κακό. Το χειρότερο είναι, πως δεν ακούν τους φιλοξενούμενους. Και το χείριστο είναι πως δεν τους αφήνουν, να ομιλούν!

·         Το OPEN, που πάνω στην απελπισία του επένδυσε και κέρδισε στην ενημέρωση, εξελίχθηκε σε ρυμούλκα των υπόλοιπων καναλιών. Έτσι άφησαν κατά μέρος την ψυχαγωγία. Και βάδισαν στον δρόμο που χάραξε, στην απελπισία του για της χαμηλές πτήσεις τηλεθέασης, το OPEN…

·         Η επόμενη ημέρα όμως, του OPEN παραμένει ομιχλώδης! Στον ορίζοντα του διαφαίνεται ευκρινώς τώρα πλέον,  μόνον το τσουνάμι αλλαγών εκπομπών, παρουσιαστριών-των από το ξημέρωμα μέχρι τα μεσάνυκτα.

·         Δεν είναι καλός οιωνός το κονταροκτύπημα της ΕΡΤ με τον OPEN για την σαγηνευτική Ιωάννα Μαλέσκου. Δεν είναι και για το ένα, δεν είναι και για το άλλο κανάλι. Δεν αυτός ο ορθός τρόπος, για να φθάσουν ή να προσπεράσουν το ΣΚΑΙ στην τηλεθέαση για παράδειγμα.

·         Γιατί επιμένουν, οι νεαρότεροι κυρίως, σε ακατάσχετη φλυαρία κατά την περιγραφή αθλητικών αγώνων; Δεν βρίσκεται ένας παλαιότερος, να τους συμβουλεύσει, να μην περιγράφουν στην τηλεόραση, όπως περιγράφουν στο ραδιόφωνο; Δεν τους λένε οι φίλοι τους, πως κουράζουν; Και πως αρκετός κόσμος βλέπει τηλεόραση ακούγοντας αγώνες!

·         Ο διεθνής , του διεθνούς, τον διεθνή…

·         Ο επικεφαλής, του επικεφαλής, τον επικεφαλής…

·         Απλή ελληνική γραμματική. Προς γνώση και συμμόρφωση!

·         Κάποτε, για εγγραφή στις Ενώσεις Συντακτών οι υποψήφιοι υποβαλλόταν σε εξετάσεις. Τώρα δεν υποβάλλονται…

·         Κάποτε, τα ανά δελτία ειδήσεων των ραδιοφώνων ανέδυαν φρεσκάδα. Σπαρταρούσαν. Προκαλούσαν το ενδιαφέρον. Τώρα, για πολλά συνεχή δελτία ειδήσεων δε αλλάζει καν η σειρά εκφώνησης.

·         «Η Ελλάδα έστειλε πολεμικά όπλα στην Ουκρανία». Καλά, κάνει και το αναφέρει η ρεπόρτερ επειδή θα μπορούσε να στείλει και …κυνηγετικά! «Ήταν παλιά όλα», συνεχίζει η ρεπόρτερ. Γιαταγάνια, δηλαδή; Καριοφίλια; Κουμπούρια; Μπροστόγιομα;

·         «Ανάμεσα στα γυναικόπαιδα ήταν και πολλοί, πάρα πολλοί υπερήλικες. Να μη σας πούμε, πως ήταν και περισσότεροι από τα γυναικόπαιδα…»! Να μη μάς το πείτε αλλά μάς το λέτε.  Κι εδώ παραδινόμαστε. Σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. Και παραδινόμαστε!. Σας το ορκιζόμαστε.