Λάκης Οικονομίδης: Ο αδικημένος πρόεδρος του ΠΑΟΚ!

Μια μορφή του ΠΑΟΚ που αδικήθηκε όσοι λίγοι...

Ξεφυλλίζοντας τώρα, τις αναμνήσεις από την κατάκτηση του Κυπέλλου Κόρατς – τότε ήταν 16 Μαρτίου 1994 – σκαλώνω στη μορφή του Λάκη Οικονομίδη. Έναν από τους πλέον, αδικημένους παράγοντες του ΠΑΟΚ.

Ως πρόεδρος του ερασιτέχνη (ακόμη),ΠΑΟΚ παρέλαβε την διοίκηση από τον Νίκο Βεζυρτζή προ του φάσματος της οικονομικής καταστροφής. Παράλληλα όμως, κι επί ταλαντευόμενης αγωνιστικής κυριαρχίας. Η αποτυχία στο Φάιναλ Φορ της Αθήνας κι η απώλεια του τίτλου είχαν διαμορφώσει ιδιαίτερα άσχημες συνθήκες στον ΠΑΟΚ.

Ο Απόστολος Οικονομίδης έβαζε βαθιά το χέρι στην τσέπη κι ως μέλος της διοίκησης. Το έβαλε βαθύτερα κι ως πρόεδρος. Τον εγκατέλειψε, για ένα γινάτι, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς στα μέσα της αγωνιστικής περιόδου. Το πάλεψε, όμως. Για να φθάσει ο ΠΑΟΚ στην κατάκτηση ενός ακόμη ευρωπαϊκού τίτλου, στην Τεργέστη.

Κι από το ωσαννά έφθασε στο ανάθεμα όταν καθαιρέθηκε εν μια νυκτί από την απόλυτη πλειοψηφία των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ.

   Αδικήθηκε και στο ποδόσφαιρο ο Λάκης Οικονομίδης

Επανήλθε μετά από πολλά χρόνια στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ επί Γιώργου Μπατατούδη. Ως αντιπρόεδρος της με πρόεδρο τον άσπονδο φίλο του, Νίκο Βεζυρτζή.

Αν κι αποχώρησε γρήγορα εκκρεμότητες της ΠΑΕ τον ακολουθούσαν. Και στοίχειωναν τα ζωή του. Καθώς προκαλούσαν ανυπέρβλητα εμπόδια στις επαγγελματικές δραστηριότητες του. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν είχε αποδώσει ΦΜΥ και ΦΠΑ κοντά στις 900.000. Η Εφορία βεβαίωσε το ποσό. Επέβαλε πρόστιμα και προσαυξήσεις. Το εκτόξευσε στα 1.600.000 ευρώ!

Τα έσοδα του δεσμεύθηκαν για χρέη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ! Μάλιστα, πριν την «κατάσχεση εις χείρας τρίτων», το Δημόσιο είχε δεσμεύσει τους τραπεζικούς του λογαριασμούς. Το πάλεψε, πάλι. Απαλλάχθηκε αλλά τα σημάδια της πικρίας ουδέποτε έφυγαν από την ψυχή του. Μένουν για πάντα εκεί επειδή ήταν κι αχαριστίας!

Ο Λάκης Οικονομίδης θεωρείται κι όχι άδικα, από τους πλέον, αδικημένους παράγοντες της οικογένειας τού ΠΑΟΚ. Προσέφερε συγκλονιστική στήριξη στο μπάσκετ και στο βόλεϊ. Δεν πήρε δραχμή, το ευρώ ήρθε μετά, πίσω. Κλονίσθηκε οικονομικά, γενικά. Επιστρατεύθηκε και στο ποδόσφαιρο. Έμπλεξε. Εκεί θα πλήρωνε αμαρτίες αλλονών. Στο βόλει και στο μπάσκετ πλήρωσε δικές του. Τελικά, την γλίτωσε.

Παράγοντες αδικημένοι σαν τον Λάκη Οικονομίδη είναι, στον ελληνικό αθλητισμό, μετρημένοι στα δάκτυλα. Το λέω και το υπογράφω…

 

ΣΤΈΛΙΟΣ ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ