Ζητείται… Αυτί ιδρωμένο! Πληροφορίες: Ελλάδα…

Πολιτικοί, περιφερειακοί και δημοτικοί άρχοντες ζήστε, εάν μπορείτε, μία ώρα στα αυτοκίνητα σας κατά τις ατελείωτες ώρες αιχμής στους δρόμους Αθήνας, Θεσσαλονίκης κι άλλων μεγαλουπόλεων μας και ψάξτε καθρέφτη για την απονομή του παρασήμου της ανοικτής παλάμης στο είδωλο σας!

     Για να μην καίμε τα χλωρά με τα ξερά (και μη θέλετε σήμερα, εδώ και τώρα, να ξεχωριστούν) την αλήθεια είναι, πως ο παλαιάς κοπής Μαυρογιαλούρος (στην ταινία: «Υπάρχει και φιλότιμο») έμαθε, τι συμβαίνει στον τόπο του, όταν τον επισκέφθηκε που σημαίνει, εάν δεν τον επισκεπτόταν, δε θα μάθαινε.

    Δεν διαφέρουν βέβαια, οι νέας κοπής απόγονοι της μορφής εκείνης που εμπνεύσθηκαν οι αμίμητοι Σακελλάριος και Γιαννακόπουλος επειδή κι αυτοί δε μαθαίνουν, τι συμβαίνει στον τόπο καθώς δεν τον επισκέπτονται.

   Πως λοιπόν, να ιδρώσει το αυτί τους για όσα συμβαίνουν στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης στους οποίους βογκούν άνθρωποι κι αυτοκίνητα σε πλημμυρισμένους δρόμους σπαταλώντας εργατοώρες!

    Που να βρεθεί φιλότιμο σε Κυβέρνηση, Αντιπολίτευση που και γι’ αυτήν ιδρωμένο αυτί, για το θέμα, δεν βρέθηκε, σε Περιφέρειες και σε Δήμους, ώστε να δώσουν ανάσες ζωής στους οδηγούς που υποφέρουν καθημερινά  στην ακινησία, για κουβέντα για κίνηση δε χωρά.

    Είναι ένας καθημερινός Γολγοθάς η κυκλοφορία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγαλουπόλεις της χώρας μας, με κόστος φθοράς και για ανθρώπους και για μηχανές αλλά χωρίς πραγματικά, να διακρίνεται διέξοδος από το καθημερινό διέξοδο της ακινησίας στους δρόμους.

   Για να κόψουν σήμερα τις ρίζες τους οι νέας κοπής Μαυρογιαλούροι δεν αρκεί, να έχουν καθαρά χέρια και πρέπει να έχουν έννοια για τον κοσμάκη που τους ψηφίζει και μετά τις εκλογές, γιατί τότε του γυρίζουν την πλάτη.

   Είναι γύρισμα της πλάτης κάθε μορφής εξουσίας στον κοσμάκη αυτή η αδιαφορία για την έστω μερική, λύση του προβλήματος με την ασφυξία στους δρόμους κεντρικούς και περιφερειακούς, που εξοντώνει ανθρώπους και μηχανές και δηλητηριάζει, σκορπά θανατικό, δε μολύνει απλά, την ατμόσφαιρα!

   Καλά είναι τα οδικά έργα που εξαγγέλλονται για το μέλλον αλλά προηγείται το παρόν αφού σήμερα θέλουν οι οδηγοί ανάσες, για να ξημερώσουν αύριο, προσδοκώντας ανθρώπινες συνθήκες κυκλοφορίας στους δρόμους.

    Κυβέρνηση, Αντιπολίτευση, Περιφέρειες, Δήμοι με την τεράστια ευθύνη για την ακινησία των αυτοκινήτων στους δρόμους την οργή της υπομονής, να φοβάστε!

   Ζητείται λοιπόν, αυτί σας… ιδρωμένο! Φιλότιμο ζητείται. Υπάρχει;

  

   ΠΑΥΛΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΙΔΗΣ