Πειστικές οι απαντήσεις του

Υπήρχαν πολλά ερωτηματικά για το τι Παναθηναϊκό θα δούμε στην Τούμπα, αλλά η εμφάνιση των πράσινων έλυσε όλες τις σχετικές απορίες.

Πριν από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και το 5Χ5 υπήρχαν πολλοί που έθεταν ερωτήματα για το αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να αντέξει τον πρωταθλητισμό, για το αν έχει αυτό το «μέταλλο» που απαιτεί η συγκεκριμένη διαδικασία και κυρίως αν έχει ξεπεράσει τα περσινά προβλήματα που αντιμετώπισε σε πολλά εκτός έδρας παιχνίδια.

Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς, είναι αλήθεια, απάντησαν στα παραπάνω με ένα «ΝΑΙ» και μάλιστα εμφατικό. Παρότι πολλοί από αυτούς (Σένκενφελντ, Σάντσεθ, Μπερνάρ, Μάγκνουσον) δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα. Παρότι η δεξιά πτέρυγα των πράσινων ήταν… πειραματική και το αμυντικό δίδυμο με ελάχιστες κοινές παραστάσεις, την στιγμή που απέναντί τους είχαν έναν πολύ καλό ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, που φρόντισε να «χτυπήσει» κάθε αδυναμία του αντιπάλου του και που ίσως να αισθάνεται και αδικημένος με το σκορ στο 1-0, στην λήξη του 1ου μέρους.

Φέτος όμως ο Παναθηναϊκός είναι αλλιώς. Είναι πιο ώριμος και φαίνεται ικανός να διαχειριστεί οποιαδήποτε «αναποδιά» του τύχει. Με ηρεμία, με αποφασιστικότητα, με σιγουριά. Χωρίς τον πανικό που βλέπαμε συχνά στα περσινά του παιχνίδια.

Αρκούσε μια εσωτερική αλλαγή του Γιοβάνοβιτς για να αλλάξει η ροή του αγώνα. Αΐτορ δεξία, Μπερνάρ αριστερά. Η δεξιά πτέρυγα του Τριφυλλιού από αχίλλειος πτέρνα του, έγινε πηγή κινδύνων για την άμυνα του ΠΑΟΚ. Συγχρόνως ο Χουάνκαρ σταμάτησε τα ανεβάσματα, ο Αΐτόρ έδινε βοήθειες στον Σάντσεθ και οι «πράσινοι» βρήκαν αμυντική ισορροπία για να μπορέσουν να ανεβάσουν τις γραμμές τους και να κάνουν το παιχνίδι που τους αρέσει.

Δύο γκολ από τον σεληνιασμένο Αΐτορ, προβάδισμα για τον Παναθηναϊκό, την στιγμή που ο ΠΑΟΚ έχανε τον Νέλσον Ολιβέιρα, το σημείο αναφοράς του. Από εκεί και έπειτα τα πράγματα είχαν πάρει τον δρόμο τους.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε κάνοντας αυτά που έχει μάθει να κάνει με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο του. Αν στο άμεσο μέλλον του προσφερθούν λύσεις από τους Μπερνάρ και Βέρμπιτς κυρίως και δευτερευόντως από τους Τσοκάι και Τρουιγιέ τότε το μονοπάτι του προς τον τίτλο θα γίνει δρόμος ανοιχτός, αν όχι θα γίνει δύσβατο, καθώς ΑΕΚ, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ λογικά κάποια στιγμή θα βελτιωθούν και τότε θα πιεστεί, πιθανότατα αρκετά, αφού το βάθος στο ρόστερ ακόμη αναζητείται.