Για να διατηρηθεί η καλή σχέση με το έδαφος!

Η αλήθεια για την πραγματικότητα του μπασκετικού Ολυμπιακού

Καλοί οι υπερθετικοί αλλά να ξέρουμε και τι ακριβώς κουβεντιάζουμε. Αν το… όρθιο χιλιόμετρο, ο Ταβάρες έβαζε το τελευταίο σουτ οι μισοί από αυτούς (τους υπερθετικούς) να μην έβρισκαν το δρόμο για τα πληκτρολόγια.

Το μπάσκετ πολλές φορές κρίνεται στην λεπτομέρεια, στο ένα σουτ, στο ένα κλέψιμο, στο ένα ριμπάουντ.

Και να έχανε ο Ολυμπιακός στην Μαδρίτη από την Ρεάλ δεν θα έμπαινε υπό αίρεση ότι είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Όταν έρχεται η νίκη γίνεται με άλλους όρους η συζήτηση και τα μεγάλα λόγια γράφονται με ευκολία.

Το άθλημα είναι απρόβλεπτο. Να χάσει ο Παναθηναϊκό από την μισή Αλμπα ήταν ένα ενδεχόμενο.

Να καταρρεύσει και να μην προβάλλει ουσιαστική αντίσταση ήταν έξω από τις προβλέψεις ύστερα μάλιστα από την σπουδαία εκτός έδρας νίκη στο Βελιγράδι.

Είμαστε μόλις στην τρίτη αγωνιστική της Ευρωλίγκας κι έχουμε μπροστά μας έναν μαραθώνιο στον οποίο μόλις δόθηκε η εκκίνηση.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας που είναι πάντα συνετός και μετρημένος στις δηλώσεις του είχε πει για το ματς με την Ρεάλ ότι η ομάδα του πάει για να παίξει καλά κόντρα στην Ρεάλ και γιατί όχι να διεκδικήσει μέχρι κει τη νίκη.

Koυβέντες μετρημένες που δείχνουν πόσο προσγειωμένος είναι ο κόουτς αλλά και πόσο προσγειωμένη κρατά την ομάδα του. Αυτή καλή σχέση…με το έδαφος είναι απαραίτητη απόψε το βράδυ.

Η Μπασκόνια που τον υποδέχεται έχει και αυτή τρεις νίκες. Κι είναι κάμποσες οι φορές που ο Ολυμπιακός πάει σε ματς εκτός έδρας ως φαβορί κι επιστρέφει αφήνοντας… εκτόςαεροπλάνου το ροζ φύλλο αγώνα.

Μια ομάδα που φρόντισε να καλύψει τα περσινά κενά της και να βελτιωθεί στα σημεία του παιχνιδιού που υστερούσε είναι ο Ολυμπιακός. Βασίζεται στην ομοιογένειά της, το πολύ καλό κλίμα και τον διαβασμένο προπονητή της.

Σε κάθε παιχνίδι της αναδεικνύονται και άλλοι πρωταγωνιστές. Αποκλείεται σε αυτό τον μαραθώνιο να μην υπάρχουν και αναπάντεχα αποτελέσματα, οδυνηρές και αναπάντεχες ήττες.

Το θέμα είναι να μην την ξεστρατίσουν τα παχιά λόγια και οι υπερθετικοί που συνόδευσαν την νίκη της επί της Ρεάλ…