Πολλή η φασαρία της 11ης αγωνιστικής για το …τίποτε!

Οι ισοπαλίες Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού, ΑΕΚ, Βόλου κι Άρη κράτησαν την εικόνα στην κορυφή σχεδόν, αναλλοίωτη! Σχεδόν επειδή νίκησε ο ΠΑΟΚ. Ο προτελευταίος (κατάντια του…) της… προνομιούχου εξάδας!

Θεωρητικά λοιπόν, κερδισμένος αυτής της στροφής του Πρωταθλήματος είναι ο ΠΑΟΚ. Τρόπος του λέγειν δηλαδή. Και θεωρητικά. Έτσι; Εξάλλου πόσο κερδισμένη μπορεί, να είναι μία ομάδα με δώδεκα βαθμούς διαφορά από τον πρωτοπόρο;

Χαμηλώνοντας πάντως, τον πήχη του «δικέφαλου» (καθώς… Χαμηλές είναι κι πτήσεις του) είναι κερδισμένος επειδή παραμένει …μάχιμος για τις θέσεις στις παρυφές της κορυφής!

Η ισοπαλία στο ντέρμπι των «αιωνίων» δεν αποτέλεσε κίνητρο για την ΑΕΚ, στην Τρίπολη. Παρέμεινε αήττητος ο Αστέρας (έχει ηττηθεί από Παναθηναϊκό κι Άρη) κόντρα και στην δεύτερη της βαθμολογίας μετά τις ισοπαλίες κόντρα στους υπόλοιπους της πρώτης …προνομιούχου εξάδας Βόλο, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

Πρακτικά το κέρδος του ΠΑΟΚ από την πολλή φασαρία της 11η; αγωνιστικής (για το …τίποτε επιμένουμε εμείς, καθώς δεν αλλάζει σοβαρά τη βαθμολογία) είναι ένα ήρεμο βράδυ μετά από αγώνα του. Σε δεκατρείς αγώνες (ένδεκα για το Πρωτάθλημα και δυο για το Κόνφερενς Λιγκ) ο ΠΑΟΚ μόλις δυο βράδια. Το ένα μετά τον θρίαμβο του κατά του Ολυμπιακού στον «Γ. Καραϊσκάκης». Κι ένα το προχθεσινό μετά την ένατη νίκη του κατά του ΠΑΣ, στην Τούμπα.

Και βέβαια, στόχος του ΠΑΟΚ είναι πλέον το 3/3 μέχρι τη λήξη του Α΄ γύρου. Για να πάει στην διακοπή με καθαρό μυαλό. Να προετοιμαστεί με ηρεμία. Να διαχειρισθεί τις τεράστιες ανάγκες του για μεταγραφικές ενισχύσεις. Και να αποκατασταθεί απόλυτα η υγεία μιας μιας ενδεκάδας παικτών. Την Πέμπτη δοκιμάζεται στη Νίκαια, με τον Ιωνικό. Και την Κυριακή στην Τούμπα, με τον Βόλο.

Εκτιμούμε, πως στην εξ ανάγκης (αν για τον ΠΑΟΚ είναι… Ευχής έργον!) προετοιμασία διοικητική και τεχνική ηγεσία θα κατασταλάξουν περί της εκ θεμελίων ανέγερσης νέας ομάδας. Προσέτρεξαν σε αυτήν βέβαια, ως πλάνο παρόντος με προοπτική μέλλοντος, μετά το ναυάγιο στο Κόνφερενς Λιγκ και τα ναυάγια στο Πρωτάθλημα.

Χρειάζεται και να την καταστήσουν και να την επικοινωνήσουν (για τον κόσμο του ΠΑΟΚ, κυρίως…) οριστικά κι αμετάκλητα ως στόχο της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Συνάμα και πέρα από τη θεωρία, να φανεί αυτό και στην πράξη. Κι η πράξη αφορά τον Ραζβάν Λουτσέσκου…

 

ΑΡΙΣ Ι. ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ