Το έγραψε η ίδια η ΕΡΤ…

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν είναι άμοιροι ευθυνών σε όσα συμβαίνουν στο Ραδιομέγαρο...

  • Εάν γραφόταν από εμένα, θα λεγόταν πως το έγραψε επειδή ποτέ δεν πέρασα το κατώφλι της ΕΡΤ. Έχω απωθημένα, δηλαδή. Ταπεινά κίνητρα. Δεν το έγραψε εγώ. Το έγραψε η ίδια η ΕΡΤ. Οι εργαζόμενοι της, το έγραψαν. Αυτοί είναι η ΕΡΤ. Παρεμπιπτόντως αυτοί δεν είναι άμοιροι ευθυνών και για όσα όμορφα και για όσα άσχημα κάνει η ΕΡΤ.
  • Έγραψαν αυτοί πως «η Διοίκηση του Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού φορέα τον ξεφτιλίζει». Καταμαρτυρούν δε, σε επικεφαλής Αθήνας και Θεσσαλονίκης πράματα και θάματα! Και δεν αφήνουν στο απυρόβλητο συναδέλφους τους οι οποίοι ασκούν διοίκηση.
  • Λέμε μεταξύ άλλων: «… Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό προς όλους, Γενικούς διευθυντές, διευθυντές και υποδιευθυντές, ότι η ΕΡΤ που θέλουμε εμείς, μια ΕΡΤ αξιόπιστη, αξιοπρεπής, επαγγελματικά επαρκής δεν είναι μόνο δική μας αλλά είναι και δική σας. Μην βαυκαλίζεστε επειδή τυχαίνει να έχετε μια θέση στην ιεραρχία. Είστε κι εσείς εργαζόμενοι γι’ αυτό καλά θα κάνετε να μην υιοθετείτε άκριτα παράλογες και παράνομες εντολές που μπορεί να σας φέρουν αργότερα σε δυσχερή θέση, όταν οι «περαστικοί» θα είναι σπίτι τους. Στα υπηρεσιακά έγγραφα εσείς βάζετε τις υπογραφές σας…».
  • Όλα αυτά με αφορμή έναν αγώνα μπάσκετ στη Ρόδο , που έγραψε η ΕΡΤ στα παλιά της τα παπούτσια, γράφοντας εκεί και τους φιλάθλους. Αφορμή είναι καθώς αιτία είναι, όπως ήταν και θα είναι πάντα, οι πολιτικές διαφορές Διοίκησης κι Εργαζομένων ΕΡΤ. Θα είναι ανοικτή για πάντα στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής το κλείσιμο της από Κυβέρνηση ΝΔ και το άνοιγμα της με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ενδιάμεσα λειτούργησε η απείρου κάλλους ΝΕΡΙΤ !
  • Οι παλιοί μού θυμίζουν πως με Κυβέρνηση ΝΔ επιχειρήθηκε η δημιουργία ΕΡΤ αντί ΕΡΤ με την Ψηφιακή Τηλεόραση της. Με στόχο να καθιερωθεί ως ισχυρότερο το σχήμα της Ψηφιακής (θυμάστε το σλόγκαν «το με Τ-σΕΡΤ σας»!). Και να πάρει τον έλεγχο της ΠΟΣΠΕΡΤ. Δεν ευστόχησε το εγχείρημα.
  • Οι παλιοί μού θυμίζουν επίσης, πως και πριν πολλά χρόνια πάλι, στη Ρόδο εκτέθηκε η ΕΡΤ επειδή δεν πήγαν εντεταλμένοι για τηλεοπτική μετάδοση αγώνα. Όφειλαν να είναι εκεί από το Σάββατο, όπως όριζε η μετακίνηση τους. Κατά παράδοση πάνε αυθημερόν. Δεν πέταξε το αεροπλάνο. Εκτέθηκε η ΕΡΤ.
  • Όλα αυτά και δεν κουνήθηκε φύλλο, μού θυμίζουν τότε. Ούτε επίπληξη από την διοίκηση Χρήστου Παναγόπουλου. Δεν έβγαλαν τότε ανακοίνωση οι Εργαζόμενοι. Δεν έβγαλε και η Διοίκηση.Τι να έλεγαν; Η ατιμωρησία πάντως, γενικά στο Δημόσιο, είναι η γάγγραινα του! Πάντα ήταν και με όλες τις Κυβερνήσεις.
  • Κι επαναλαμβάνω πως δεν γράφω εγώ. Οι Εργαζόμενοι το είπαν. «Η Διοίκηση της ξεφτιλίζει την ΕΡΤ»!
  • Εγώ γράφω πως η ίδια η ΕΡΤ ευτελίζει με πολλούς και διάφορους τρόπους τον εαυτόν της. Ένας από αυτούς η παραμέληση της ΕΡΑ Σπορ. Αφέθηκε στην τύχη της. Δεν υποστηρίζεται παρά την πανελλήνια κάλυψη της με το ασυναγώνιστο «Μικρόφωνο στα γήπεδα. Δεν είναι ανάλογος βέβαια, πανελλήνιος ο χαρακτήρας της.
  • Κατά τα 4/5 της το περιεχόμενο του λόγου της εκφράζει την Αθήνα και τον Πειραιά! Και δε δίνει σημασία η διοίκηση τς ΕΡΤ. Γι’ αυτά τα 4/5  η ΕΡΑ Σπορ υστερεί περιφερειακά κατά κανόνα. Με εξαίρεση τη μετάδοση αγώνων («Μικρόφωνο στα γήπεδα», γαρ). Κι υπερτερούν τα τοπικά ραδιόφωνα.