Η στατιστική απεφάνθη… Αυτή η εθνική θα κατακτήσει το Μουντιάλ!

Με το Παγκόσμιο Κύπελλο σε εξέλιξη το Ποδοσφαιρικό Παρατηρητήριο της ΟΥΕΦΑ δεν θα μπορούσε ν' ασχοληθεί, αυτή την εβδομάδα, με κάτι διαφορετικό...

Συντονιζόμαστε κι εμείς, από την πλευρά μας, με την άποψη ότι τα ρόστερ δεν φτιάχνουν την ομάδα και το γρασίδι είναι ο καθρέφτης κάθε εθνικής. Ωστόσο δεν θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε κάποια δεδομένα τα οποία υπολογίζει η στατιστική καταγραφή του CIES πριν καταλήξει σε συγκεκριμένα συμπεράσματα. Στους αλγορίθμους του ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού παρατηρητηρίου τοποθετήθηκαν στοιχεία που αφορούν τους ποδοσφαιριστές και των 32 εθνικών ομάδων που «μάχονται» για το καλύτερο στο Κατάρ.

Ποια είναι αυτά; Η δυναμικότητα των συλλόγων και των πρωταθλημάτων στο οποίο αγωνίζονταν οι διεθνείς ποδοσφαιριστές τις τελευταίες 365 ημέρες. Τα επίσημα λεπτά που έχουν αγωνιστεί τον τελευταίο χρόνο. Η απόδοση στην οποία κυμάνθηκαν σε σύγκριση με τους συμπαίκτες τους, αλλά και με τους αντιπάλους τους που επίσης βρίσκονται στο Κατάρ! Αν μη τι άλλο η προσέγγιση που έγινε παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αν και τ΄ αποτελέσματα φαίνεται πως ταυτίζονται με το μεγαλύτερο μέρος της κοινής γνώμης. Πως μεταφράζεται αυτό; Σε μία λέξη… ΒΡΑΖΙΛΙΑ.

Οι «καριόκας» σύμφωνα, λοιπόν, με τ’ αποτελέσματα της τελευταίας εβδομαδιαίας έρευνας του CIES μοιάζουν, βάσει του ρόστερ και της ποιότητας των ποδοσφαιριστών τους, να είναι το μεγάλο φαβορί για να σηκώσουν το βαρύτιμο τρόπαιο στον ουρανό του Κατάρ. Ο Τίτε διαθέτει την καλύτερη 11άδα, σύμφωνα με τα παραπάνω δεδομένα, αλλά και συνολικά την καλύτερη αποστολή μεταξύ των 32 ομάδων. Στη δεύτερη θέση προκύπτει έκπληξη μια και η Ισπανία δεν φέρεται ν’ αποτελεί ένα από τα μεγάλα φαβορί. Εν τούτοις ο αλγόριθμος του CIES έχει διαφορετική άποψη. Συνολικά, οι «φούριας ρόχας» υπερτερούν κατά τι της Γαλλίας που σε επίπεδο 11άδας… τερματίζει πιο ψηλά στη συγκεκριμένη λίστα και σε σύγκριση με τους Ίβηρες. Οι λύσεις όμως που διαθέτει από τον πάγκο ο Λουίς Ενρίκε είναι πιο ποιοτικές και γέρνουν την πλάστιγγα υπέρ τους.

Αγγλία, Πορτογαλία, Γερμανία, Αργεντινή, Ολλανδία, Βέλγιο και Κροατία, με τη συγκεκριμένη σειρά καταρτίζουν την πρώτη δεκάδα των φαβορί, κι αν ίσως βλέπουμε κάτι που μας ξενίζει αυτή είναι η… 7η θέση της ομάδας του Λιονέλ Μέσι, αλλά στατιστική είναι αυτή. Στον αντίποδα, οι δύο εθνικές με τις μικρότερες, μαθηματικές, ελπίδες κατάκτησης του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι το Κατάρ και η Κόστα Ρίκα.

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ!