Ο ΣΥΡΙΖΑ έκοψε συντάξεις, η ΝΔ αυξάνει τιμές

Εβαλαν φόρους, έκοψαν συντάξεις, αυξάνουν τιμές! Ελλάς, Ελλήνων...

Κάθε Σάββατο , εδώ και πολλά χρόνια, αγοράζω πρόσφορα – τα λένε και λειτουργιές – για τη λειτουργία  της Κυριακής. Δίνω κι ονόματα «υπέρ υγείας» κι «υπέρ αναπαύσεως» για την μνημόνευση τους. Αυτή είναι μία διαδικασία η οποία αφορά εμένα, προσωπικά. Τον Θεό και τη ψυχή μου. Και προχωρώ στο θέμα μας…

Μέχρι πρότινος κάθε πρόσφορο κόστιζε 1 ευρώ, Κοστίζει 1,30! Ήτοι αυξήθηκε κατά 30%. Ντουβρουτζάς! Γενικά το ψωμί αυξήθηκε κατά 30%. Ξανά ντουβρουτζάς. Και στις δημοσκοπήσεις ο «κανένας» δεν ξεπέρασε ακόμη Κυριάκο Μητσοτάκη κι Αλέξη Τσίπρα – όλοι οι άλλοι τρώνε την σκόνη του «κανένα» – στην επιλογή του καταλληλότερου ως Πρωθυπουργού. Ήμαρτον!

Κάθε Σάββατο επίσης, πάω σούπερ μάρκετ. Με γραπτή απαράβατη εντολή για αγορές. Επιτρέπεται, εάν υπάρξει περίσσευμα προϋπολογισμού, η αγορά εφημερίδας. Δίχως προσφορά, παρακαλώ. Μέχρι πρότινος συχνά – πυκνά είχα την εφημερίδα μου. Γυμνή. Δίχως το σελοφάν της προφοράς.  Τώρα πλέον, όχι με ρέστα δε φεύγω από το σούπερ μάρκετ αλλά φεύγω με εκκρεμότητες στις αγορές. Δεν καλύπτει ο προϋπολογισμός την εντολή αγορών.

Μας άλλαξε τα φώτα η ακρίβεια. Και τριγυρνώντας, με τα φώτα …αλλαγμένα και βαριά στους αχανείς διαδρόμους πέφτω σε παρανόμως παρκαρισμένο καροτσάκι Ευτυχώς μόνον υλικές ζημιές. Λαμαρίνες είναι. Κομμάτια να γίνουν. Με τον γηραλέο οδηγό του να ζητά συγνώμες με την οκά. «Έβλεπα τις τιμές στα ράφια και… χάθηκα. Ο ΣΥΡΙΖΑ με πετσόκοψε τις συντάξεις. Η ΝΔ με ταράζει στις αυξήσεις. Γονατίζουμε. Να έρθει εδώ, για να δει ο πολέμαρχος της. Και να του πούμε δυο λογάκια του Άδωνη…». «Του Αδώνιδος, παρακαλώ», παρεμβαίνω. «Δεν τον ξέρω αυτόν. Τον Γεωργιάδη, ξέρω. Αυτός μας λέει, πως πολεμά την ακρίβεια, Να έρθει στο σούπερ μάρκετ, να δει την ήττα του»!

Τις επιπτώσεις της ήττας πάντως, κάθε πολιτικής κάθε Κυβέρνησης τις υφίστανται οι πολίτες. Αυτοί πληρώνουν τα σπασμένα της. Η μία Κυβέρνηση έκοψε δραματικά τις συντάξεις. Η άλλη έμπηξε τους φόρους. Κι η τρίτη , τυχαία η σειρά τους, έβαλε τις αυξήσεις στα αγαθά. Καθένας στο είδος του. Και καλά βέβαια, όλες οι Κυβερνήσεις δεν ήθελαν. Εξαναγκάσθηκαν. Για να εξαναγκάσουν τον κόσμο να ξαναπεί το ψωμί, ψωμάκι. Άκου 30% αύξηση στα πρόσφορα.

Κι αντί περαιτέρω σχολίων, παραθέτω μια αναφορά του «αγίου των ελληνικών γραμμάτων Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη περί της πολιτικής: «Η αργία εγέννησε την πενίαν. Η πενία έτεκεν την πείναν. Η πείνα παρήγαγε την όρεξιν. Η όρεξις εγέννησε την αυθαιρεσίαν. Η αυθαιρεσία εγέννησε την ληστείαν. Η ληστεία εγέννησε την πολιτικήν. Ιδού η αυθεντική καταγωγή του τέρατος τούτου».