Πλάτη με πλάτη … Κιβωτός της ευλογίας με Κιβωτό της αμαρτίας!

Εάν ήταν σαν κι αυτήν, των καιρών μας, με τον πατέρα Αντώνιο, εκείνη με τον Νώε θα τη βύθιζε ο Θεός! Φταίνε όλοι και για την περίπτωση της ανεξέλεγκτης ροής χρήματος σε ένα Ίδρυμα. Όπως φταίνε όλοι για την καιρό ανεξέλεγκτη πορνεία με το κοριτσάκι στα Πετράλωνα.

Ο Θεός να βάλει το χέρι του! Ο άνθρωπος σωτηρία δεν έχει. Δεν την επιζητά εξάλλου.  Τον έχει συνεπάρει η αμαρτία. Σημασία δε δίνει για την ευλογία.

Δε θα δικάσουμε εμείς τους εμπλεκόμενους μεν, αλλά διαθέτοντες το τεκμήριον της αθωότητας δε στην υπόθεση του Ιδρύματος «Κιβωτός του κόσμου». Θα το πράξει η Δικαιοσύνη. Μέχρι τότε πάντως, η άποψη καθενός θα αιωρείται στην ατμόσφαιρα… παρέα με τις απόψεις όλων.

Γιατί λοιπόν, να μην αιωρηθεί κι η δική μας;

Κατ’ αρχήν ευθύνη και δη βαρύτατη φέρει η Πολιτεία κι η Εκκλησία! Κι όσοι φορείς της έπρεπε να έχουν τα μάτια ανοικτά. Να ελέγχουν, ακόμη και διακριτικά, μια ανεξέλεγκτη ροή εκατομμυρίων ευρώ κι εκατοντάδων ακινήτων στο συγκεκριμένο Ίδρυμα.

Εδώ, θα πείτε: Δεν ήλεγχαν οι δωρητές τις δωρεές τους. Η Πολιτεία σας φταίει; Δίκιο θα έχετε. Οι δωρητές μόλις ταράχθηκαν τα λιμνάζοντα ύδατα στα οποία έπλεε η «Κιβωτός τού Κόσμου» βρήκαν τη μιλά τους. Θαύμα. Θαύμα. Χιονοστιβάδα οι αποκαλύψεις…

Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Ναι. Πόσο αργά όμως;

Εμείς θεωρούμε, για να μην μακρηγορούμε… Πως για τα λεφτά τα κάνουν όλα! Είναι πολλά τα λεφτά, βλέπετε. Και λίγα να ήταν, δε θα επέτρεπαν το δάκτυλο από το άγγιγμα του μελιού. Ξέρετε γιατί; Επειδή ήταν εύκολα!

Εμείς θεωρούμε σαν «φιλέτο» στο πιάτο της συγκλονιστικής (…κλονίζει τα θεμέλια της πίστης μας στην ελεημοσύνη, η οποία είναι «κολώνα» της Ορθοδοξίας μας) )  υπόθεσης το χρήμα. Κι όλα τα άλλα …Περί σεξουαλικής κακοποίησης και περί άσκησης βίας είναι «γαρνιτούρες»!

Με λίγα λόγια; Για τα λεφτά τα κάνουν… Γίνονται όλα.

Η Πολιτεία κι η Εκκλησία οφείλουν, να ντρέπονται για την παρουσία αυτού του… σιχαμερού «πιάτου» στο καθημερινό «τραπέζι» της Κοινωνία μας. Κι εμείς επιμένουμε. Φταίνε όλοι.

Δεν υπάρχουν πλέον, άλλα σύννεφα στον ουρανό του τόπου μας. Για να πέφτουν από αυτά υπεύθυνοι κι υπόλογοι, προσδοκώντας άφεση αμαρτίας, σε κάθε ανατολή τέτοιων… σιχαμερών υποθέσεων!

 

ΑΡΙΣ ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ