Ενας παίκτης κλειδί για την ΑΕΚ

Ο Σιμόες μπορεί να λύσει πολλά από τα προβλήμα της "Ενωσης", αν...

Υπάρχουν ποδοσφαιριστές οι οποίοι γίνονται καταλυτικοί για τη λειτουργία μιας ομάδας ακόμα και αν έχουν ταβάνι στις δυνατότητές τους. Εν προκειμένω ο Πορτογάλος υπαρχηγός της ΑΕΚ Αντρέ Σιμόες, είναι μία πολύ ιδιαίτερη περίπτωση ποδοσφαιριστή για την ομάδα.

Ολοι ξέρουμε ότι έχει πολύ ανεπτυγμένες ικανότητες στο ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού και πιο περιορισμένες στο δημιουργικό, όμως είναι ένα πολυεργαλείο στα χέρια οποιοδήποτε προπονητή, αρκεί να ξέρει τι ζητάει από εκείνον. Πέραν όμως όλων αυτών, ο Σιμόες είναι ένας παίκτης με μεγάλη καρδιά και αρχηγική συμπεριφορά στα αποδυτήρια και στον αγωνιστικό χώρο. Ετσι πολύ γρήγορα η επιστροφή του στην αρχική ενδεκάδα της ΑΕΚ συντελέστηκε όταν ήταν ξεκάθαρα αποδεδειγμένο ότι ήταν ένα από τα κομμάτια του παζλ που έλειπαν.

Στο διάστημα που είχε δυνάμεις στο γήπεδο του Αγρινίου και ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως έμεινε για πολλούς μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης, ο Πορτογάλος μέσος έφερε στο παιχνίδι της ΑΕΚ τη σκληράδα και την απαιτούμενη συγκέντρωση που έπρεπε να υπάρχει στη μεσαία γραμμή της. Δεν είναι ασφαλώς Θεός για να τα αλλάξει όλα προς το καλύτερο, ωστόσο ενώ οι παθογένειες υπήρχαν ακόμα ζωντανές, απέδειξε ότι είναι καλύτερος παίκτης από τον νεοαποκτηθέντα Λε Ταλεκ και ποιο κομβικός για την ομάδα σε θέματα οργάνωσης, πειθαρχίας, συγκέντρωσης, συνοχής και πνευματικής ετοιμότητας.

Είναι πολύ καλή συγκυρία μετά την κακή τροπή που έλαβε η περίπτωση του Γαλανόπουλου να υπάρχει ενεργός στο παιχνίδι της ομάδας ο Αντρέ Σιμόες και να δείχνει απόλυτα έτοιμος και γερός για να ηγηθεί στον αθλητικό κομμάτι, όπου υπήρχε εμφανές έλλειμμα λειτουργίας.

Υπάρχουν μπροστά δύο εβδομάδες δουλειάς στις προπονήσεις τόσο για εκείνον όσο και για τους υπόλοιπους, ώστε να έγινε ακόμα πιο συμπαγής η μεσαία γραμμή τόσο στο ανασταλτικό όσο και στο δημιουργικό κομμάτι, καθώς το ένα φέρνει το άλλο στο παιχνίδι κάθε ομάδας.