Λοιπόν, έχουμε… Πρωτάθλημα!

Γαργαλά τα ρουθούνια των... φίλων της μπάλας η εσάνς ενδιαφέροντος για τη "μάχη του τίτλου"! Διαχέεται στην ατμόσφαιρα εντός κι εκτός γηπέδων μετά τα τελευταία αποτελέσματα του 2022…

Η νίκη του ΟΦΗ – κι ουχί η ήττα του Παναθηναϊκού – άλλαξε τα δεδομένα στον εφετινό μαραθώνιο με τρόπαιο, το “στέμμα” του ποδοσφαίρου μας. Με την διακοπή – ελέω Μουντιάλ – του Πρωταθλήματος να αποβαίνει τελικά, μοιραία για τον πρωτοπόρο. Με μόλις δύο βαθμούς (από δύο ισοπαλίες) σε δυο αγώνες ο Παναθηναϊκός νιώθει πλέον, την… καυτή ανάσα της καταιγιστικής ΑΕΚ η οποία μείωσε σε τέσσερεις βαθμούς την διαφορά τους. Ως εκ τούτου έχουμε πάλι, Πρωτάθλημα!
     Ο ΠΑΟΚ κι ο Ολυμπιακός είναι στου δέκα βαθμούς από τον Παναθηναϊκό και στους έξι από την ΑΕΚ. Με τον ΠΑΟΚ να χάνει δύο βαθμούς στο Περιστέρι, χάνοντας ένα τσουβάλι ευκαιρίες…
     Μετά την διακοπή φαίνεται πλέον, πως η ΑΕΚ από καλή έγινε καλύτερη. Κι ο Παναθηναϊκός από καλύτερος έγινε καλός. Στο ντέρμπι τους τη μεθεπόμενη Κυριακή, στην “Αγιά Σοφιά” της Νέας Φιλαδέλφειας δε λέμε πως… Όποιος χάσει χάνεται. Όχι. Λέμε απλά, πως όποιος χάσει, κινδυνεύει, να χαθεί. Η ΑΕΚ επειδή θα πάει χαμένος ο κόπος της για τη μείωση της διαφοράς. Κι ο Παναθηναϊκός επειδή θα πάει χαμένη τεράστια προσπάθεια για την πρωτιά μέχρι τώρα.
   Όποιος χάσει, χάνεται… Θα λέγαμε και το λέμε για το ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής στην Τούμπα. Η ήττα είτε για τον ΠΑΟΚ, είτε για τον θα σβήσει οριστικά κι αμετάκλητα ακόμη κι υποψία προοπτικής για οποιαδήποτε διάκριση στον εφετινό μαραθώνιο!
   Όσο για τον Ολυμπιακό; Είναι μεν, δέκα βαθμούς μακριά από τον Παναθηναϊκό κι έξι από την ΑΕΚ… Έχασε ήδη και δυο βαθμούς στα Ιωάννινα από τον ΠΑΣ αλλά… Λευκή πετσέτα ο Πρωταθλητής δεν πετά.
    Με λίγα λόγια; Η αδυναμία των “πράσινων” να κρατήσουν την διαφορά η οποία φόβιζε τους αντιπάλους τους… Ήδη κατέστη διαφορά η οποία φοβίζει αυτούς… άλλαξε τα δεδομένα. Και πλέον, όλα είναι ανοικτά και στην κορυφή και στις παρυφές της…
   Και τώρα θα δούμε εάν κι εφ’ όσον ο Γιοβάνοβιτς  βρει εκ νέου το…κουμπί του Παναθηναϊκού. Εάν κι εφ’ όσον ο Αλμέιδα συντηρήσει στην ενισχημένη (συγκριτικά με τους αντιπάλους της)  ΑΕΚ αυτόν τον ιλιγγιώδη ρυθμό. Εάν κι εφ’ όσον ο Λουτσέσκου θεραπεύσει τον ΠΑΟΚ από την βαριά αδυναμία της εκτέλεσης. Κι εάν κι εφ’ όσον ο Μίτσελ με Φουρτούνη και Χάμες φέρει τα πάνω κάτω, όπως ευελπιστούν στον Πειραιά.
   Άνοιξε η όρεξη των φίλων της μπάλας στ0 χάραμα του 2023! Καλή Χρονιά με Υγεία…
 
ΑΡΙΣ ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ