Κατακαημένη ελληνική γλώσσα!

Ανεπίδεκτοι μάθησης ουκ ολίγοι λειτουργοί του Τύπου θεωρούν πως σε ομιλούν αλλά σε «δολοφονούν» καθημερινά. Μπαρμπέρηδες στου κασίδι το κεφάλι.

Αφιλτράριστη δημοσιογραφία! Αυτή εξελίσσεται μετά την εθνική τραγωδία στα Τέμπη. Κουτσοί, στραβοί στον Αϊ –Παντελεήμονα. Καθείς που έκανε (ό,τι κι εάν έκανε) κάποια φεγγάρια στα τρένα πιάνει στασίδι στα κανάλια.
Είναι μάλιστα, τόσο οξύς ο ανταγωνισμός που κάνουν την τρίχα, τριχιά. Και προκαλούν την απόλυτη σύγχυση με την αφιλτράριστη ροή πληροφοριών.
Κυρίως δε, από συνταξιούχους και συνδικαλιστές. Αυτοί εκφράζουν τα τρένα στην Ελλάδα μιλώντας διαφορετικές γλώσσες. Βαβέλ, με μια κουβέντα.
Ο Χαρίλαος Τρικούπης ενεπνεύσθη και θεμελίωσε το 1888, σιδηροδρόμου στην Ελλάδα. Ο Σπυρίδων, πατέρας του Χαρίλαου, ήταν 1833 ο πρώτος Πρωθυπουργός του ελληνικού Κράτους.
Έλεος παρουσιάστριες και παρουσιαστές έλεος!
Η ημιμάθεια χειρότερη της αμάθειας. Ο αμαθής δεν ανοίγει συχνά το στόμα του. Ο ημιμαθής δε βάζει γλώσσα μέσα.
Το κακό στη ελληνική τηλεόραση ήταν είναι και θα είναι (όσο διαφεντεύουν την Ενημέρωση παλαιάς κοπής μυαλά) οι διακοπές του λόγους των φιλοξενούμενων.
Καλούνται, για να που αυτά τα οποία γνωρίζουν αυτοί. Αυτά τα οποία αγνοούν παρουσιάστριες και παρουσιαστές. Δεν τους αφήνουν, να μιλήσουν. Τους διακόπτουν ακατάπαυστα!
Μετρήσαμε σε 30 λεπτά πρωινής εκπομπής κοντά στις 17 διακοπές του λόγου των φιλοξενούμενων. Σε ανάλογης διάρκειας μέτρημα μεσημβρινή εκπομπής μετρήσαμε κόντρα στις 14 διακοπές. Και σε απογευματινή 14 διακοπές.
Η ελληνική γλώσσα είναι εύκολη, εάν την γνωρίζεις.  Κάποιες και κάποιοι νομίζουν πως τη γνωρίζουν. Και νομίζουν πως την ομιλούν.
Η Άπω, της Άπω Ανατολής είναι το ορθό. Της Άπους Ανατολής είναι το λάθος, νεαράς καλλίπυγου ρεπόρτερ η οποία «σκοτώνει» κατά συρροή την γλώσσα μας.
Δεν φταίει βέβαια, αυτή η νεαρά καλλίπυγος ρεπόρτερ. Οι επικεφαλής της φταίνε. Ή δεν γνωρίζουν καλά ελληνικά ή αδιαφορούν για τους κατά συρροή «φόνους» της ελληνικής γλώσσας.
Μπαμ ηκούσθη στον αέρα του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής. Τα βόλια όμως, δεν πήγαν πάρα. Εμάς πήραν! «Τα τύμπανα κροταλίζουν», είπαν σε «ζωντανή» σύνδεση. Κι οι κροταλίες τι κάνουν; Ηχούν;
Για να μην αδικούμε κατάφωρα την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, πρέπει να αναγνωρίσουμε τα αντανακλαστικά της στην εθνική τραγωδία. Κι επίσης πως μετά το τριήμερο εθνικό πένθος κωμικά και γενικά ελαφρά προγράμματα.
Στα αθλητικά διαιωνίζονται οι περιττές εκφράσεις. Όπως για παράδειγμα η κλασσική του μπάσκετ: «Πέτυχε τόσους προσωπικούς πόντους»! Πετυχαίνει ένας παίκτης, πόντους για άλλους παίκτες; Ή, η άλλη κλασσική, επίσης του μπάσκετ: «Τρέχει γρήγορα στον αιφνιδιασμό;». Τρέχουν αργά; Κι εάν υποθέσουμε πως τρέχουν αργά, πως αιφνιδιάζουν;
Τι ψάχνω τώρα, να βρω; Το κακό είναι πως αυτά λέγονται. Το χειρότερο είναι πως αυτά ακούγονται. Το χείριστο είναι πως πολλοί ακούν. Λίγοι τα αντιλαμβάνονται ως λαθεμένα.
Web radio ο θρυλικός Flash FM, ιδιοκτησίας Μπάκου- Καϋμενάκη. Θετικό γεγονός η επανεμφάνιση του έστω και στο Διαδίκτυο.  Αρνητικό γεγονός που δε θα ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας. Λέγεται πως θα στελεχωθεί με το υφιστάμενο προσωπικό του Attika και του Action24
Θα εμπλακεί η τηλεόραση του Alpha στα αθλητικά; Τώρα που «συγγένεψε» με τη ΝOVA; Συζητείται ευρέως η περίπτωση αυτή.
Λεφτά για πέταμα είχε ο Ιβάν Σαββίδης. Στα αζήτητα και το περίφημο ΠΑΟΚtv. Αν κι όσοι το ήλεγξαν, επιμένουν πως κόστισε 3.000 ευρώ κι απέφερε 3.000.000 ευρώ!
Η ονομασία «Γεώργιος Καραϊσκάκης» δεν κλίνεται. Το αυτό ισχύει για τις ονομασίες «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», «Απόστολος Νικολαΐδης», «Κλεάνθης Βικελίδης». Σεβαστείτε την γλώσσα μας.