Ο Λίνεκερ φοβήθηκε να τα βάλει με τον Μηταράκη

Η μεγαλειώδης εμφάνιση του Νότη στο BBC, η φοβερή ντρίμπλα του και η συγκίνηση της αδελφής του Εμμανουήλ Μπενάκη

Τις προάλλες βγήκε στο BBC ο Νότης Μηταράκης. Που είναι ο πιο διάσημος Νότης σε -άκης μετά τον Σφακιανάκη κι επίσης ο πιο δεξιός Νότης μετά τον Σφακιανάκη. Ο οποίος Μηταράκης, όπως ανέδειξε η έρευνά μου, δηλαδή το ηλεκτρονικό ψαχτήρι, τυγχάνει τρισέγγονο της Μερόπη Μπενάκη (αδελφής, λέει, του Εμαννουήλ Μπενάκη). Εξ αυτού του γεγονότος, προφανώς, ορμώμενο το BBC, τον προσκάλεσε στην εκπομπή Hard Talk.

Εκεί, λοιπόν, ο Νότης είπε, ανερυθρίαστα, το εξής: «Τhe new subway in Thessaloniki is up and running». Μια φράση, για την οποία αρκεί ένα ταπεινό Λόουερ προκειμένου να τη μεταφράσεις. Έτσι, όλοι, μ’ ένα στόμα – μια φωνή, μετέφρασαν: «Το καινούριο μετρό στην Θεσσαλονίκη είναι σε λειτουργία». Ψέμα, βεβαίως, επικών διααστάσεως, αλλά κάπως έπρεπε να δικαιολογηθεί ο Νότης από τη στιγμή που πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη. Να έλεγε ότι το «Τhe new subway in Thessaloniki is up and running» δεν είναι αυτό που νομίζετε, αλλά σημαίνει… ένα νερό κυρά Βαγγελιώ, ένα νερό, κρύο νερό; Θα το έκανε χειρότερο. Βγήκε κι έγραψε, λοιπόν, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «μπορεί η επιλογή της φράσης στα Αγγλικά να μην ήταν η βέλτιστη αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να παρουσιάσω λανθασμένη εικόνα για το έργο». Αυτό ήταν! Μέχρι και ο Γκάρι (ο Λίνεκερ, ντε) έμεινε με ανοικτό το στόμα.

Στην αθλητική εκπομπή που παρουσιάζει στο BBC, ο βετεράνος άγγλος φορ σκέφθηκε να πει: «Η πολιτική είναι ένα σπορ που παίζουν κάποιοι ενανρτίον πολλών και στο τέλος κερδίζει ο Νότης». Το προσπέρασε, όμως, διότι θα ήταν σαν να επαναλαμβανόταν. Μετά, ο Γκάρι σκέφθηκε ότι ίσως θα έπρεπε ν’ ακήσει κριτική στον Νότη για τα push backs. Αλλά το φοβήθηκε. Αυτός, σου λέει, μπορεί να μου πει ότι «η επιλογή της συγκερκιμένης αγγλικής φράσης δεν είναι η βέλτιστη».

Στο τέλος, ο Γκάρι κώλωσε, πού να μπλέκω -σκέφθηκε- με τη flexιbility του σατανικού τρισέγγονου της Μερόπης, άσ’ το να πάει στα κομμάτια. Ας κάνω κριτική στον δικό μας υπουργό Μετανάστευσης, ας πω ότι η μεταναστευτική πολιτική των Τόρηδων προσομοιάζει με των Ναζί. Κα το ξεφούρνισε, λες και ήταν στον ΣΚΑΪ ή στο MEGA, όπου οι τηλεοπτικοί σχολιαστές μπορούν να λένε ό,τι του καπνίσει. Το BBC έπαθε μία δυσανεξία με την άποψη του Γκάρι κι αποφάσισε να τον παύσει. Και αν δεν είχαν ξεσηκωθεί μέχρι και τα… τσιπς στα φις εντ τσιπς των Εγγλέζων, δεν θα ξανάβλεπε τηλεόραση ο Λίνεκερ ούτε τη τη Δευτέρα Παρουσία.

Όσο για τον Νότη, εξυπακούεται πως παραμένει στη θέση του. Εξάλλου, τι έκανε το τρισέγγονο; Ένα τόσο δα ψεματάκι, για να διαφημίσει τη χώρα ότι δεν έχει ένα ένα μετρό, αλλά πολλά «μετρά» (sic). Και αν είναι για το καλό της πατρίδας, για τη φήμη της, την επόμενη φορά το τρισέγγονο θα βγει και στο CNN να πει ότι λειτουργεί μετρό και στη Θήβα.

Όσο για τη Μερόπη, κοιτάζει από ψηλά τον Νότη και καμαρώνει συγκινημένη. Να ξέρετε, αν δείτε ψιχάλες αύριο, δάκρυα της Μερόπης είναι…

Στίλπων Φραγκούλης