Όχι άλλα σκωτσέζικα ντους!

Πικρές αλήθειες για τον Παναθηναϊκό

Βαριές κουβέντες από τον Άγγελο Μπασινά. «Μόνο το σήμα στη φανέλα θυμίζει τον Παναθηναϊκό», είπε ο βετεράνος διεθνής στην «Αθλητική Κυριακή» του OPEN (*). Τούτο δε, μετά την ομολογουμένως κακή εικόνα των «πράσινων», στη «λευκή ισοπαλία» με τον ΟΦΗ. Ένα αποτέλεσμα το οποίο τσαλάκωσε την εικόνα των γηπεδούχων στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Εκεί όπου είχαν κόψει ταρίφα… Τεσσάρες!

Κι ενώ οι φίλοι του Παναθηναϊκού περίμεναν πως η εντός έδρας καλή εικόνα θα επηρέαζε και την εκτός κακή, έγινε το αντίθετο. Τι συνέβη; Απλά με εξαίρεση τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος τραβούσε χαλινάρια, μετά τις τεσσάρες, όλοι οι άλλοι τα αμολούσαν. Μετά μάλιστα, την ισοπαλία στο «Γ. Καραϊσκάκης» ήταν έντονοι οι ψίθυροι για ορισμό της κατάκτησης του Πρωταθλήματος ως στόχου του Παναθηναϊκού.

Έτσι αναπτύχθηκαν αίολες ελπίδες! Και καθώς οι φίλοι του Παναθηναϊκού έχουν απαυδήσει τα τελευταία χρόνια από την κατάσταση και την διοικητική και την αγωνιστική του. Και τι ειρωνεία; Έρρευσε χρήμα στην ΠΑΕ. Μια αναφορά η οποία δεν υπέχει θέση συνηγορίας αλλά απηχεί την αλήθεια. Ο Γιάννης Αλαφούζος έβαλε χρήμα. Δεν αναφερόμαστε σε πακτωλό αλλά σε ροή χρήματος. Αποτέλεσμα; Μηδέν! Εξ αιτίας της έλλειψης σοβαρού διαχειριστή της λειτουργίας της ΠΑΕ των «πράσινων».

Οι τεσσάρες λοιπόν, στο «Απόστολος Νικολαΐδης» διαμόρφωσαν μια άνευ προηγουμένου, τα τελευταία χρόνια, ευφορία για τους φίλους των «πράσινων» Με ευθύνη και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην διαχείριση αυτής της ευφορίας. Έτσι η εικόνα της ομάδας της στη «λευκή ισοπαλία» με τον ΟΦΗ πλήγωσε πολύ περισσότερο.

Υπέβαλε όλον τον Παναθηναϊκό σε σκωτσέζικο ντους. Ωφελούν σοβαρά την υγεία κάθε οργανισμού αυτά. Δεν είναι δηλαδή, για χόρταση. Στην περίπτωσης της, της χόρτασης, βλάπτουν σοβαρά την υγεία.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν είναι μάγος. Σοβαρός είναι. Παραγωγικός είναι.  Χρειάζεται στήριξη και κυρίως, εκ των έσω! Και μάχεται με όσους μαχητές διαθέτει. Μην ξεχνάτε πως οι θεωρούμενες καλές εφετινές μεταγραφές πραγματοποιήθηκαν λίγο πριν πέσει η αυλαία της μεταγραφικής περιόδου. Θέλουν χρόνο. Πώς να γίνει αλλιώς; Δε γίνεται!

(*): Αλλιώς λέγεται η εκπομπή αλλά όλες οι συναφείς Κυριακή βράδυ είναι wannabe «Αθλητική Κυριακή». Κι όχι φυσικά, αυτή η οποία τώρα προβάλλεται στην ΕΡΤ, πού δεν είναι κακή, αλλά εκείνη η οποία τα παλιά χρόνια προβαλλόταν. Κι από όλους τότε, αγκαλιαζόταν.