Πέναλτι made in Greece… το καλύτερο!

Στην Ελλάδα το ομορφότερο πέναλτι στην ιστορία του ποδοσφαίρου!

Κι όμως η ελληνική Σούπερ Λίγκα, την οποία έχουμε πολλές φορές μνημονεύσει για τα αρνητικά της, έχει να υπερηφανεύεται για ένα πολύ μεγάλο επίτευγμα…

Ποιο είναι αυτό; Φιλοξένησε σε γήπεδό της και σε αναμέτρησή της το ομορφότερο χτύπημα πέναλτι στην ιστορία του ποδοσφαίρου! Όχι βέβαια δεν πέρασε από τα μέρη μας ο Πανένκα, η τεχνική του οποίου, κατά την εκτέλεση της «εσχάτης των ποινών», μνημονεύεται και αντιγράφεται όσο καμία άλλη. Πλέον όμως μοιάζει ξεπερασμένη μια και από τούδε και στο εξής θα μιλάμε για το «αλά Τζιμπρίλ Σισέ πέναλτι»!

Πιο συγκεκριμένα η γνωστή ιστοσελίδα Sportbible, που ασχολείται με το ποδόσφαιρο κι αναζητά κάθε φορά βίντεο με ιδιαίτερες στιγμές, έκανε μίνι αναδρομή στο παρελθόν και χαρακτήρισε την εκτέλεση πέναλτι του Γάλλου το 2011 κόντρα στον Πανιώνιο, στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, ως την καλύτερη που έχει γίνει στην ιστορία του αθλήματος…

Πέναλτι που έμεινε στην ιστορία

Ηταν 23 Ιανουαρίου του 2011 με τους «καυνέρυθρους» να προηγούνται χάρη σε τέρμα του Μήτρογλου και τον Παναθηναϊκό να κερδίζει πέναλτι.

Ο Σισέ, που συνήθιζε να τα εκτελεί, πήρε λίγα μέτρα φόρα κι εξαπέλυσε μια ρουκέτα που όσες φορές κι αν τη δούμε δεν μπορούμε να τη… χορτάσουμε. Η μπάλα είτε το πιστεύετε είτε όχι κατέληξε στο πάνω δίχτυ του ανήμπορου ν’ αντιδράσει Γιούργκεν Μάχο!

Ισως ν’ ακούγεται υπερβολικό αυτό που θα διαβάσετε, αλλά και δεύτερος τερματοφύλακας να βρισκόταν δίπλα στον Αυστριακό πορτιέρε το πέναλτι δεν… πιανόταν.

Στην περίπτωση του Πανένκα αυτό που έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη μας, αλλά και στην ιστορία του ποδοσφαίρου είναι η πρωτότυπη τεχνική που χρησιμοποίησε και η οξυδέρκεια τη στιγμή της εκτέλεσης.

Στοιχεία, αμφότερα, που δεν υπάρχουν ούτε κατά διάνοια στην περίπτωση του Γάλλου σούπερ σταρ που έστω και στη δύση της καριέρας του με το πέρασμά του από το ελληνικό πρωτάθλημα έδειξε σε πολλούς τι ονομάζουμε «στράικερ».

Αυτό που κάνει ιδιαίτερο και τελικά… μοναδικό στο πέναλτι του Τζιμπρίλ Σισέ είναι η δύναμη και η ταχύτητα της μπάλας, καθώς και η κατάληξή της.

Είναι από τις φορές που λέμε πως όσες λέξεις και να γράψουμε η εικόνα δεν μπορεί να αποτυπωθεί. Ιδού λοιπόν το εν Ελλάδι ομορφότερο πέναλτι στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου!